Новини за 31 січня 2005р.

«Залучення громадян до участі в місцевому самоврядуванні» — під такою назвою сьогодні розпочався тижневий семінар для селищних і міських (міст районного значення) голів в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Чернігівської облдержадміністрації. Семінар проводиться спільно з Інститутом Європейських досліджень НАН України. В ньому беруть участь представники Київської, Полтавської, Сумської областей.

На відкритті навчання в.о. директора Інституту Європейських досліджень НАН України, доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк підкреслив, що недавній перебіг та підсумки виборів Президента України посилили актуальність ролі місцевого самоврядування й відповідно теми навчання. В свою чергу заступник голови Чернігівської обласної ради Микола Петренко звернув увагу на очікування сподівань на краще після недавніх виборів, фактичне зростання ролі і місця органів місцевого самоврядування для розвитку територіальних громад. У своєму виступі перед слухачами він зупинився на питаннях місцевого самоврядування, як основному принципі здійснення публічної влади на місцях, реальної спроможності територіальних громад самостійно вирішувати місцеві питання.

Лекцію про принципи класифікації і типологію систем місцевого самоврядування прочитав директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Проблематику правових засад діяльності керівника територіальної громади та залучення громадян до діяльності органів місцевого самоврядування висвітлювала головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Падій Валентина. Вона дала відповіді на чисельні питання.

Перший день семінару завершився обговоренням керівниками територіальних громад спільно з заступником керуючого справами, завідувачем організаційним відділом виконавчого апарату обласної ради Володимиром Матяшем проблем організаційного забезпечення діяльності сільського, селищного, міського голови, врахування громадської думки в діяльності органу місцевого самоврядування

Новини за 24 січня 2005р.

Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів облдержадміністрації відбулося відкриття однотижневого навчання резерву на посади заступників голів райдержадміністрацій за професійною програмою підвищення кваліфікації за напрямом «Державне управління». На першій сесії слухачі здобудуть нові знання з питань правового забезпечення державного управління і державної служби, організації влади в Україні, діловодства органу виконавчої влади, роботи зі зверненнями громадян, гуманітарної, соціальної та економічної політики, інноваційно-інвестиційної діяльності, основ риторики, ділового українського мовлення тощо.

«Підприємець-початківець» — під такою назвою почалися сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів облдержадміністрації курси цільового призначення для незайнятого населення за направленням Славутицького міського центру зайнятості Київської області. Це починання стало можливим завдяки співпраці нашого закладу з Київським обласним центром зайнятості. Упродовж двох тижнів вони опановуватимуть основи бізнес-планування, малого підприємництва, оподаткування. По завершенні навчання відбудеться захист бізнес-планів. Викладання ведуть викладачі закладів вищої освіти м. Чернігова та фахівці зі структурних підрозділів облдержадміністрації.

У цей день у Центрі почалося також тижневе навчання за програмою курсу «Користувач персонального комп’ютера» для бухгалтерів сільських та селищних рад Чернігівського району. Слухачі ознайомляться з основами роботи з документами в додатках пакету Microsoft Office, пошуку інформації в Інтернеті та її оброблення, електронного листування.

Новини за 17 січня 2005р.

Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Чернігівської облдержадміністрації розпочалася друга сесія навчання повторнообраних сільських, селищних, міських голів.

Із 17 по 21 січня керівники територіальних громад з Прилуцького, Ріпкинського, Семенівського, Срібнянського, Талалаївського, Чернігівського районів здобудуть нові знання за професійною програмою підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування. Планом навчання передбачено, зокрема, вивчення організації та досвіду роботи органу місцевого самоврядування з виїздом в одну з місцевих рад. Наприкінці слухачі мають скласти підсумковий іспит у вигляді комп’ютерного тестування.

Новини за 10 січня 2005р.

Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів облдержадміністрації відбувається одноденне навчання в рамках постійно діючого семінару «Українська ділова мова» для посадових осіб управлінь та відділів Чернігівської міської ради. Слухачі поповнюватимуть знання з орфоепічних та орфографічних норм сучасної української літературної мови, культури ділового мовлення.

На 12 січня заплановано проведення постійно діючого семінару «Запобігання і протидія корупції у сфері державного управління та місцевого самоврядування» для керівників відділів кадрів та відповідальних за роботу з кадрами управлінь, відділів, інших структурних підрозділів облдержадміністрації. Під час одноденного навчання слухачі ознайомляться з питаннями іміджу та реформування державної служби в Україні в 2005—2010 рр., проблемами запобігання і боротьби з корупцією в цій сфері.