Новини за 1 лютого 2005р.

Другий день проведення семінару «Залучення громадян до участі в місцевому самоврядуванні» для селищних і міських (міст районного значення) голів в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Чернігівської облдержадміністрації почався з виступу начальника організаційного відділу апарату облдержадміністрації Лариси Юрченко. Вона висвітлювала проблематику взаємодії і співпраці органів державного управління і органів місцевого самоврядування у вирішенні питань соціально-економічного розвитку територій, системи власних і делегованих повноважень, їх виконання та здійснення контролю.

Учасники семінару ознайомилися з досвідом організації і функціонування комунальної служби та місцевого самоврядування в Німеччині. З цього приводу виступив і відповів на чисельні питання керівник Представництва Фонду Ганнса Зайделя в Україні Міхельс Герхард.

Відбулася також зустріч з керівним складом Управління МВС України в Чернігівській області. Йшлося про взаємодію правоохоронних органів з місцевими органами влади та громадськістю з питань зміцнення законності і правопорядку.