Новини за 28 березня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій почалися курси для секретарів сільських і селищних рад Прилуцького району «Користувач персонального комп’ютера». За тиждень слухачі навчаться працювати з документами в додатках пакету Microsoft Office, файловими системами, архівуванням, шукати інформацію в Інтернеті та обробляти її, користуватися електронною поштою.

В. М. Бойко, директор Центру

Новини за 22 березня 2005р.

З метою залучення і підготовки молоді до державної служби і служби в органах місцевого самоврядування вчора, 21 березня, в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій почалося навчання за програмою тритижневого семінару «Державна служба в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» для випускників вищих навчальних закладів 2005 р. Студенти-випускники брали участь в обласному конкурсі серед молоді «Мій вибір — державна служба» і зараховані до резерву на посади державних службовців. Навчання розраховано на три тижні. Перший тиждень занять триватиме теоретична частина, а наступні два тижні відводяться на практику — стажування в органах виконавчої влади.

У відкритті занять узяли участь і виступили заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних, соціальних і політико-правових питань Володимир Тандура, заступник голови обласної ради Микола Петренко. Протягом навчання передбачаються виступи керівників області, обласних управлінь та організацій.

Сьогодні, 22 березня, з молоддю спілкувався чернігівський міський голова Олександр Соколов. Йшлося про те, як міська рада та її виконавчий комітет забезпечують соціально-економічний розвиток обласного центру.

Учора ж у Центрі почалося однотижневе навчання сільських, селищних, міських голів за професійною програмою підвищення кваліфікації за напрямом «Державне управління». На першій сесії слухачі з Носівського, Прилуцького, Сосницького, Чернігівського та деяких інших районів поглиблять свої знання з питань правового забезпечення державного управління і місцевого самоврядування, його організаційних основ, організації влади в Україні, гуманітарної, соціальної та економічної політики, реалізації прав і обов’язків громадян у територіальній громаді, аспектів управлінської діяльності, управління місцевими фінансами та бюджетом, культури мовлення тощо.

У п’ятницю, 25 березня, заплановано проведення «круглого столу», присвяченого основним засадам державної політики щодо безпеки життєдіяльності населення, повноваженням органів місцевого самоврядування у сфері ветеринарної медицини.

В. М. Бойко,

директор Центру

Новини за 15 березня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій почався перший у цьому році семінар для працівників пенсійної сфери — «Практика роботи з призначення пенсій в органах Пенсійного фонду України». Протягом чотирьох днів спеціалісти відділень призначення пенсій відділів пенсійного забезпечення управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах і районах м. Чернігова дізнаються більше про питання пенсійного забезпечення у світлі сучасного законодавства (зокрема про порядок призначення та виплати пенсій, сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, персоніфікований облік тощо), а також поповнять знання з питань державної служби, боротьби з корупцією, писемного українського ділового мовлення.

Новини за 11 березня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій завершив роботу тематичний короткотерміновий семінар «Бухгалтерський облік та звітність в бюджетних установах» для головних бухгалтерів фінансових управлінь райдержадміністрацій, управлінь облдержадміністрації, міських рад міст обласного значення. За два дні висококваліфікована аудиторія, від якої залежить «фінансове здоров’я» області, мала можливість дізнатися більше про основні завдання та організацію роботи бухгалтерського обліку в бюджетних установах, порядок планування та формування видатків на утримання місцевих державних адміністрацій та фінансових органів області, особливості бухгалтерського обліку та звітності в сільських, селищних і міських радах, пенсійного та соціального страхування тощо.

Напередодні, 10 березня, в Центрі почалося місячне навчання тимчасово незайнятого населення за програмою курсу «Основи комп’ютерної грамотності» на замовлення обласного центру зайнятості.

Новини за 4 березня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій — останній день курсів підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері державних закупівель «Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні», які завершилися складанням іспиту слухачами з видачею свідоцтва встановленого зразка. У цей же день відбулося підбиття підсумків однотижневого навчання новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій, відділів та управлінь облдержадміністрації за професійною програмою підвищення кваліфікації, а також випуск групи тимчасово непрацюючих громадян, які протягом місяця навчалися за програмою курсу «Основи комп’ютерної грамотності», що проводилося на замовлення обласного центру зайнятості.

3 березня завершив роботу тимчасовий короткотерміновий семінар «Європейська інтеграція та розвиток внутрішнього ринку України» для спеціалістів управлінь сільського господарства і продовольства райдержадміністрацій, облдержадміністрації.