Новини за 19 квітня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій почався черговий семінар для працівників пенсійної сфери — «Практика роботи з виплати пенсій в органах Пенсійного фонду України». Протягом чотирьох днів спеціалістів відділень виплати пенсій відділів пенсійного забезпечення управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у м. Чернігові дізнаються більше про питання пенсійного забезпечення у світлі сучасного законодавства (зокрема про порядок призначення та виплати пенсій, сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, персоніфікований облік тощо), а також поповнять знання з питань державної служби, боротьби з корупцією, писемного українського ділового мовлення.

Цього ж тижня у Центрі завершується навчання груп тимчасово незайнятого населення за програмами курсів «Підприємець-початківець» і «Бухгалтерський облік за національними стандартами», а також групи Молодіжного центру праці за програмою «Комп’ютерна графіка та дизайн».

В. М. Бойко,директор Центру

Новини за 11 квітня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулося відкриття навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації за напрямом «Державне управління». Упродовж тижня новопризначені на посади начальників відділів райдержадміністрацій, відділів та управлінь облдержадміністрації опановуватимуть питання державного управління та державної служби і їх правового забезпечення, інтеграції України до Європейського Союзу, системного підходу в державному управлінні, роботи зі зверненнями громадян, діловодства і культури мовлення, основ риторики, дисципліни та контролю в діяльності органів виконавчої влади, соціальних і психологічних аспектів керівництва в державних установах тощо. Сьогодні ж у Центрі починається навчання групи тимчасово непрацюючих громадян за програмою курсу «Підприємець-початківець». Упродовж двох тижнів вони дізнаються більше про основи бізнес-планування, малого підприємництва, оподаткування.

З 13 квітня в Центрі починає роботу триденний семінар «Державна політика у сфері освіти» для начальників відділів освіти райдержадміністрацій та управлінь міськрад міст обласного значення. На триденному семінарі йтиметься про стан та перспективи розвитку системи освіти Чернігівщини, нормативно-правове забезпечення ефективної діяльності завідувача (начальника) відділу (управління) освіти, освітній моніторинг як сучасний механізм управління загальноосвітніми навчальними закладами, кадровий менеджмент освіти, інноваційну діяльність як фактор розвитку творчого потенціалу педагогів, управління інноваційним освітнім процесом, сучасну психологію управлінського та педагогічного спілкування, інформаційні та телекомунікаційні технології в управлінні.

В. Н. Скрипка,заступник директора Центру

Новини за 5 квітня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочалося триденне навчання новопризначених голів районних державних адміністрацій з актуальних питань управлінської діяльності. На відкритті занять виступили перший заступник голови облдержадміністрації Олег Обушний і керівник апарату Володимир Приходько. Про актуальні проблеми професіоналізації державної служби говорив у своєму виступі ректор Національної академії державного управління при Президентові України, член-кореспондент АПН України, доктор педагогічних наук, професор Володимир Луговий. У перший день семінару йшлося також про правові основи та організаційно-кадрове забезпечення діяльності місцевих державних адміністрацій, структуру і компетенцію органів державного управління, питання проходження державної служби. Протягом семінару відбудуться зустрічі з керівниками провідних обласних управлінь та організацій. Про роль і місце місцевого самоврядування, взаємодію з органами виконавчої влади вестиме мову заступник голови обласної ради Микола Петренко. В останній день занять, 7 квітня, перед учасниками семінару виступить голова облдержадміністрації Владислав Атрошенко. Він зокрема охарактеризує нинішнє соціально-економічне становище області, акцентує увагу на основних завданнях та пріоритетах діяльності органів виконавчої влади. На допомогу новопризначеним головам райдержадміністрацій підготовлено методичні та інформаційні матеріали.

5 квітня почався також тимчасовий короткотерміновий семінар «Правове регулювання інтелектуальної власності» для начальників відділів культури райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення. Упродовж трьох днів слухачі вивчатимуть законодавство України у сфері інтелектуальної власності, питання авторських та суміжних прав, а також стан, проблеми та перспективи розвитку культури, фінансове забезпечення галузі тощо.

Учора в Центрі почалася перша сесія навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації секретарів сільських рад з Коропського, Ніжинського, Ріпкинського, Сосницького та деяких інших районів області. За тиждень слухачі розширять знання з правового забезпечення державного управління та місцевого самоврядування, територіальної організації влади в Україні, організаційної основи місцевого самоврядування, аспектів управлінської діяльності, культури мовлення, гуманітарної та соціальної політики в Україні, управління місцевими фінансами та бюджетом, структурними зрушеннями та інноваційним розвитком економіки регіону тощо.

4 квітня розпочала навчання також група працівників та слухачів Молодіжного центру праці при управлінні у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Протягом трьох тижнів вони опановуватимуть курс «Комп’ютерна графіка та дизайн», що включає роботу з графічними редакторами векторних і растрових зображень.

В. М. Бойко,директор Центру