Новини за 11 травня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочалося чергове навчання кадрів.

Новопризначені керівники апаратів райдержадміністрацій, а також заступники міських голів навчатимуться за програмою тематичного короткотермінового семінару «Реформування державної служби в Україні». У відкритті занять узяли участь керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько та заступник керівника апарату Микола Стрілець. Упродовж трьох днів мова йтиме про основні напрями реформування державної служби в Україні, роль і місце апарату адміністрації у підвищенні ефективності управлінської роботи, організаційно-кадрове та правове забезпечення їх діяльності. Відбудуться також виїзні практичні заняття в головному управлінні сільського господарства і продовольства облдержадміністрації та Чернігівській райдержадміністрації з питань організації апаратної роботи, ведення діловодства і контролю. На основних засадах адміністративно-територіальної реформи зупиниться у своєму виступі перший заступник голови облдержадміністрації Олег Обушний.

Цього ж дня почався також тематичний короткотерміновий семінар «Інноваційна діяльність — пріоритет розвитку регіону. Залучення іноземних інвестицій» для начальників управлінь економіки та начальників управлінь сільського господарства і продовольства райдержадміністрацій. На відкритті занять виступив заступник голови облдержадміністрації Сергій Берестовий. За три дні, що триватиме навчання, слухачі мають розглянути питання стану і проблем залучення іноземних інвестицій в економіку України і Чернігівської області, законодавчого забезпечення інвестиційної діяльності, засад державного регулювання інноваційної діяльності, основних напрямів регіональної інноваційної політики, державного фінансування інвестиційних програм, інвестиційного співробітництва з міжнародними організаціями і фондами, залучення інвестицій в агропромисловий комплекс тощо.

Для всіх учасників навчання підготовлено відповідні методичні рекомендації для використання у практичній роботі.

В. Н. Скрипка,в. о. директора Центру