Новини за 16 травня 2005р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочалося чергове навчання кадрів.

З 16 по 20 травня 2005 р. новопризначені на посади спеціалістів райдержадміністрацій, відділів та управлінь облдержадміністрації навчаються за професійною програмою підвищення кваліфікації. За тиждень навчання слухачі поглиблять знання про питання державної служби і державного управління в Україні, правового забезпечення державного управління і державної служби, дисципліни і контролю в сфері діяльності органів виконавчої влади, роботи зі зверненнями громадян, діловодства тощо. Керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько наголосив на засадах нової кадрової політики держави у формуванні органів виконавчої влади.

З 17 травня починається тематичний короткотерміновий семінар «Організація роботи та основні завдання державних соціальних інспекторів» для державних соціальних інспекторів управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення. За три дні, що триватиме навчання, слухачі мають розглянути основні напрями діяльності соціальних інспекторів, взаємодію органів державної податкової адміністрації з органами праці та соціального захисту населення, виконання рішень суду щодо стягнення надміру отриманих коштів за надані допомоги та субсидії, здійснення контролю за цільовим використанням державних коштів тощо.

17 травня відбудеться випуск групи тимчасово незайнятих громадян, які навчалися за програмою курсу «Підприємець-початківець».

В. М. Бойко,директор Центру