Новини за 20 травня 2005р.

“Круглий стіл” Інтеграція України до Європейського Союзу: стратегія, тактика, стан та перспективи.

Україна повинна довести свою спроможність інтегруватися до євроатлантичних структур, а для цього необхідно змінити стандарти якості життя в нашій країні – така думка прозвучала під час «круглого столу» «Інтеграція України до Європейського Союзу: стратегія, тактика, стан та перспективи». Проводився він 20 травня Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів та Чернігівською державна обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В.Короленка.

У вступному слові заступник голови облдержадміністрації Володимир Тандура підкреслив пріоритет європейської інтеграції української держави, її зв‘язок з життям кожної людини. Директор Чернігівської філії Київського славістичного університету Михайло Колесник акцентував увагу на ключових віхах історії виникнення та розвитку Європейського Союзу. Шанси та механізми вступу України до Європейського Союзу розглянула старший викладач Чернігівського педуніверситету, політолог Надія Молочко. Начальник відділу управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Юрій Вдовенко аналізував економічні аспекти європейської інтеграції України. Сумісність державного управління в Україні зі принципами та практикою, що діють в Європейському Союзі, розглянув директор Центру Володимир Бойко. Зокрема, як приклад наводилася колишня радянська республіка Естонія, що зуміла у стислі терміни забезпечити необхідний рівень надання послуг своїм громадянам та ефективність управлінського механізму. Радник голови облдержадміністрації Юрій Паперний порушив проблему реалізації задекларованої відкритості влади в контексті пануючою громадянської свідомості. Директор бібліотеки імені В.Короленка Петро Грищенко порушив проблему європейської інтеграції України в контексті розвитку культури, а також розповів про створення інформаційного порталу Чернігівщини за допомогою Євросоюзу.

Учасники «круглого столу» ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Україна та Євросоюз — єднаємо наше майбутнє разом».

Новини тижня: підсумки навчань.

19 травня 2005 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій завершилося навчання державних соціальних інспекторів управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення за програмою триденного семінару «Організація роботи та основні завдання державних соціальних інспекторів».

16-20 травня проведено першу сесію навчання новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій, відділів та управлінь облдержадміністрації за професійною програмою підвищення кваліфікації.

В. М. Бойко,директор Центру