Новини за 12 квітня 2006р.

12 квітня 2006 р.

У рамках реалізації проекту «Спостережні комісії: ефективний інструмент громадського контролю за забезпеченням дотримання прав засуджених під час виконання кримінального покарання в Україні» за підтримки Міжнародної некомерційної організації “Міжнародна тюремна реформа” 12 квітня 2006 р. відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та благодійна організація «Чернігівський жіночий правозахисний центр» провели навчання для голів та секретарів спостережних комісій Чернігівської області, спеціалістів органів виконавчої влади з питань взаємодії з правоохоронними органами.

У відкритті навчання взяли участь директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації — Борис Чернін, директор благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» Алла Лепеха, представник Міжнародної некомерційної організації «Міжнародна тюремна реформа» Сергій Шимоволос.

Так у «круглому столі» «Роль органів влади, органів місцевого самоврядування та громадськості в соціальній адаптації засуджених і осіб, які звільнені від відбуття покарання», взяли участь начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Борис Чернін, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Микола Уложенко, представники управлінь облдержадміністрації, Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Чернігівській області, представники обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій, обласного центру зайнятості, представники ЗМІ.

Обговорювалося подальше реформування кримінально-виконавчої системи, участь в ньому інститутів громадянського суспільства та особлива роль в цьому процесі спостережних комісій як органу, що здійснює громадський контроль за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання. Вона обумовлена тим, що за вимогою „Положення про спостережні комісії”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 половина складу комісій – представники громадських організацій. Саме з метою привернення уваги громадськості до проблем кримінально-виконавчої системи, сприяння її реформуванню на засадах гуманізації, демократизації, відкритості та здійсненню широкого громадського контролю за дотриманням законних прав і інтересів засуджених, активізації роботи спостережних комісій і був проведений цей «круглий стіл».

Фото «В.Бойко» – відкриття навчання у рамках реалізації проекту «Спостережні комісії: ефективний інструмент громадського контролю за забезпеченням дотримання прав засуджених під час виконання кримінального покарання в Україні».

Фото «І.Іваньков» – виступ начальника циклу кримінально-правових дисциплін Чернігівського юридичного коледжу Державного департаменту України з питань виконання покарань Ігоря Іванькова.

Фото «І.Яковець» – науковий співробітник Інституту вивчення проблем злочинності Академії правових наук України Ірина Яковець.