Новини за 28 квітня 2006р.

28 квітня 2006 р.

Дві групи завершили навчання сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Відбувся випуск військовослужбовців звільнених у запас або відставку у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України навчання відбувалося за спеціальною програмою «Керівник в структурі малого бізнесу» (Підприємець-початківець).

Слухачів привітали та поздоровили з успішним завершенням навчання співробітник ОБСЄ по програмам людського виміру Олександр Гладкий; начальник відділу обласного військового комісаріату Олександр Лапа; прес-секретар начальника територіального управління «Північ» Парій Олександр; директор Центру Володимир Бойко.

Завершився 3-х денний семінар для начальників управлінь економіки райдержадміністрацій та міських рад (міст обласного значення). Були розглянуті передумови та механізми правового регулювання залучення інвестицій, співробітництва з міжнародними організаціями і фондами з метою реалізації інноваційно-інвестиційних проектів в області.

Новини за 14 квітня 2006р.

Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів завершилося навчання двох груп державних службовців.

Спеціалісти органів виконавчої влади з питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи розглянули основні аспекти державного управління, державної служби, мобілізаційної роботи, а головне взаємодії органів влади і правоохоронних органів з питань боротьби з контрабандою та нелегальною еміграцією, заняття відбувалися за участю представників митниці, прикордонного загону, УМВС, УБОЗУ, СБУ в Чернігівській області, проекту «Спостережні комісії: ефективний інструмент громадського контролю за забезпеченням дотримання прав засуджених під час виконання кримінального покарання в Україні» та представників Міжнародної некомерційної організації «Міжнародна тюремна реформа».

Спеціалісти відділів надання соціальних послуг районних центрів зайнятості здобули знання, щодо надання соціальних послуг безробітним базовими центрами зайнятості. Наголошувалося на пріоритетних напрямках співпраці «спеціаліст-безробітний».

Новини за 12 квітня 2006р.

12 квітня 2006 р.

У рамках реалізації проекту «Спостережні комісії: ефективний інструмент громадського контролю за забезпеченням дотримання прав засуджених під час виконання кримінального покарання в Україні» за підтримки Міжнародної некомерційної організації “Міжнародна тюремна реформа” 12 квітня 2006 р. відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та благодійна організація «Чернігівський жіночий правозахисний центр» провели навчання для голів та секретарів спостережних комісій Чернігівської області, спеціалістів органів виконавчої влади з питань взаємодії з правоохоронними органами.

У відкритті навчання взяли участь директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації — Борис Чернін, директор благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» Алла Лепеха, представник Міжнародної некомерційної організації «Міжнародна тюремна реформа» Сергій Шимоволос.

Так у «круглому столі» «Роль органів влади, органів місцевого самоврядування та громадськості в соціальній адаптації засуджених і осіб, які звільнені від відбуття покарання», взяли участь начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Борис Чернін, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Микола Уложенко, представники управлінь облдержадміністрації, Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Чернігівській області, представники обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій, обласного центру зайнятості, представники ЗМІ.

Обговорювалося подальше реформування кримінально-виконавчої системи, участь в ньому інститутів громадянського суспільства та особлива роль в цьому процесі спостережних комісій як органу, що здійснює громадський контроль за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання. Вона обумовлена тим, що за вимогою „Положення про спостережні комісії”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 половина складу комісій – представники громадських організацій. Саме з метою привернення уваги громадськості до проблем кримінально-виконавчої системи, сприяння її реформуванню на засадах гуманізації, демократизації, відкритості та здійсненню широкого громадського контролю за дотриманням законних прав і інтересів засуджених, активізації роботи спостережних комісій і був проведений цей «круглий стіл».

Фото «В.Бойко» – відкриття навчання у рамках реалізації проекту «Спостережні комісії: ефективний інструмент громадського контролю за забезпеченням дотримання прав засуджених під час виконання кримінального покарання в Україні».

Фото «І.Іваньков» – виступ начальника циклу кримінально-правових дисциплін Чернігівського юридичного коледжу Державного департаменту України з питань виконання покарань Ігоря Іванькова.

Фото «І.Яковець» – науковий співробітник Інституту вивчення проблем злочинності Академії правових наук України Ірина Яковець.

Новини за 10 квітня 2006р.

10 квітня 2006 р.

Відразу чотири групи розпочали сьогодні навчання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

За напрямом «Комп’ютерні науки» — основи рекламно-видавничої діяльності опановуватимуть безробітні з Обласного центра зайнятості.

Інша подібна група розпочала навчання за напрямом «Менеджмент» — йдеться про основні засади необхідні підприємцю-початківцю. Це стало можливим завдяки тому, що наприкінці минулого року Центр отримав відповідну ліцензію Міністерства освіти і науки України.

Традиційно навчаються державні службовці. Вони підвищують свою кваліфікацію з напряму: «Надання соціальних послуг базовими центрами зайнятості» — тема семінару для спеціалістів районних центрів зайнятості. Одночасно за професійною програмою навчаються спеціалісти органів виконавчої влади з питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи.

Останні поглиблюватимуть свої знання за професійною програмою підвищення кваліфікації з питань державного управління та оборони, державної служби, координації боротьби зі злочинністю, протидії корупції, активізації діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону та громадських пунктів охорони порядку, соціальної адаптації засуджених і осіб, які звільнені від відбуття покарання.

Вже в перший день навчання начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Борис Чернін та заступник начальника Чернігівського міського відділу міліції Володимир Блуд разом з заступником начальника міського пункту централізованої охорони Борисом Нечипоруком провели спеціальне заняття в Чернігівському міському відділі міліції УМВС України в області на тему: «Основні напрями забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності органами внутрішніх справ. Взаємодія органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та органів внутрішніх справ у протидії та профілактики злочинності». Спеціалісти органів влади ознайомилися з черговою частиною Чернігівського міського відділу міліції та міського пункту централізованої охорони.

Також цього тижня триватимуть заняття в групах «Англійської мови» для спеціалістів відділів та управлінь облдержадміністрації та «Керівник в структурі малого бізнесу» для військовослужбовців, що звільняються в запас у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України.

Новини за 7 квітня 2006р.

«Рекламно-видавнича діяльність, дизайн, графіка, верстальні системи» — навчання за 3-х місячною програмою курсу з цієї спеціальності проводиться в області тільки в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Cьогодні відбувся черговий випуск 20 спеціалістів з реклами, що навчалися на замовлення Обласного центру зайнятості та отримали свідоцтва державного зразка.

Випускники отримали широкі можливості реалізувати себе у сфері паблік-рілейшинз: в рекламних агенствах, видавництвах, фото-центрах, дизайнерських компаніях тощо.

Завершилося навчання (друга сесія), тобто підвищення кваліфікації новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій відділів та управлінь облдержадміністрації.

Новини за 3 квітня 2006р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалася друга сесія навчання новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій, відділів та управлінь облдержадміністрації.

Під час відкриття занять начальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Василь Колодін підкреслив суспільну необхідність державної служби як служіння своєму народу, дав роз’яснення з актуальних питань її проходження.

За період навчання передбачається розглянути цілу низку найбільш актуальних тем із державного управління щодо світового досвіду територіального управління, організації та планування роботи державного службовця, психології управління, сприяння розвитку демократії, зміцнення засад української державності та громадянського суспільства вцілому.