Новини за 14 травня 2006р.

14 травня 2006 р

Активізують взаємодію Центральноукраїнський регіональний навчальний центр (м. Черкаси), що створений в рамках українсько-американської Програми партнерства громад, та Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кадрів. 14 та 15 травня в рамках професійної програми підвищення кваліфікації черкащани проводять тренінг «Ефективна робота секретаря» для новообраних секретарів сільських, селищних та міських рад Чернігівщини.

Відкрили заняття директор Чернігівського центру Володимир Бойко та Черкаського Олена Газізова. Вона ознайомила слухачів з основними напрямами роботи та проектами, які реалізує Центр. Заняття проводять тренери центру — магістр державного управління Юрій Оробець та Віктор Галета. Викладачі мають на меті ознайомити посадовців з законодавчою і нормативною базою, що стосується різноманітних аспектів діяльності місцевих органів влади і самоврядування.

Під час тренінгу секретарям рад надаються знання та практичні рекомендації щодо функцій органів місцевого самоврядування, їхньої структури, регламенту роботи, взаємодії з об`єднаннями громадян, трудовими колективами, підприємствами, установами і організаціями. Також йдеться про роботу зі службовими документами, правове регулювання земельних відносин, діяльність депутатів місцевих рад, в тому числі постійні та інші комісії, навчання народних обранців, складання перспективного плану роботи місцевої ради, проведення місцевих референдумів, громадських слухань тощо.