Новини за 15 травня 2006р.

15 травня 2006 р.

Згідно з планом-графіком навчання кадрів та на виконання доручення Прем`єр-міністра України сьогодні в Центрі розпочалося навчання новообраних сільських голів за професійною програмою. У цьому потоці беруть участь керівники територіальних громад Борзнянського, Городнянського, Куликівського, Менського, Ріпкинського, Сосницького, Срібнянського, Талалаївського, Щорського та Чернігівського районів (всього 57 чоловік).

При відкритті занять виступив заступник голови обласної ради Василь Ковальов. Він наголосив на основних завданнях органів місцевого самоврядування в сучасних умовах, відповідальності сільських голів, оскільки вони найближче до людей

В ході навчання увага акцентуватиметься на конституційно-правових засадах місцевого самоврядування, повноваженнях сільського голови, питаннях організаційного забезпечення діяльності рад та їх виконавчих органів. Під час тренінгів слухачі отримають практичні навички підготовки та проведення засідань сесій і виконкомів, прийняття управлінських рішень.

Передбачаються виступи голови облдержадміністрації Миколи Лаврика і голови обласної ради Наталії Романової, керівників окремих обласних управлінь.

Сільські голови отримають підготовлений центром навчально-методичний збірник „Організація роботи керівника територіальної громади”.

В подальшому аналогічне навчання відбудеться з сільськими, селищними, міськими головами інших районів, та секретарями відповідних рад.

Разом з тим розпочалося навчання безробітних за спеціальною програмою «Керівник в структурі малого бізнесу» (Підприємець-початківець) з міста Славутич за направленнями з Київського центру зайнятості. Вище згадані опановуватимуть основи підприємницької діяльності з метою зайнятися бізнесом.