Новини за 30 травня 2006р.

30 травня 2006 р

30 та 31 травня Центральноукраїнський регіональний навчальний центр (м. Черкаси), створений в рамках Програми партнерства громад, яку реалізує Фундація «Україна-США», проводить тренінг «Правова база діяльності органів місцевого самоврядування: основні закони, сучасні тенденції реформування».для новообраних сільських, селищних та міських голів Чернігівської області. Це стало можливим завдяки домовленості з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, де голови територіальних громад навчаються за професійною програмою підвищення кваліфікації.

Під час відкриття семінару-тренінг директор Черкаського центру Олена Газізова ознайомила слухачів з основними завданнями та напрямами роботу закладу, розповіла про його можливості та програми що реалізуються. Відзначалося, що хоча співпраця з Чернігівщиною триває вже не один рік, але такого роду семінар у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів – перший.

Зняття проводять тренери центру – магістри державного управління, Юрій Оробець та Вадим Зелений. В програмі – знайомство з конституційно-правовими засадами місцевого самоврядування в Україні, особливостями проходження служби в органах місцевого самоврядування, організаційно-кадровими аспектами діяльності голів територіальних громад. Також йдеться про структуру та регламент місцевої ради, її діловодство, деякі практичні аспекти роботи сільського, селищного, міського голови у сфері управління комунальним майном, житлово-комунальним господарством, стосунки з громадою та контролюючими органами.