Новини за 16 червня 2006р.

16 червня 2006 р.

Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів завершилося триденне навчання заступників голів районних рад, секретарів міських (міст обласного значення) рад за програмою тематичного короткотермінового семінару «Районні ради в системі місцевого самоврядування».

Про основні пріоритети в діяльності органів місцевого самоврядування йшлося у виступі голови обласної ради Наталії Романової.

Розглянуто широке коло питань діяльності районних рад, які представляють спільні інтереси територіальних громад.

Відбулося виїзне практичне заняття у Щорській районній раді. Голова районної ради Михайло Яковець детально розповів про соціально-економічну та суспільно-політичну ситуацію в районі, діяльність районної ради. Заступник голови районної ради Віталій Запорожець поділився досвідом роботи.

Слухачі відвідали населений пункт Тур’я і ознайомилися з практикою роботи сільської ради та виконкому, спілкувалися з досвідченим керівником територіальної громади і директором місцевої школи.

Учасники виїзного заняття оглянули експозицію музею Миколи Щорса, побували на знімальній площадці кіностудії.

В ході навчання відбулося жваве обговорення питань організації, стилю, форм і методів роботи заступника голови районної ради.

Новини за 2 червня 2006р.

2 червень 2006 р.

Завершилася перша частина навчання новообраних сільських, селищних та міських голів в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Всього у складі трьох груп займалися 178 чоловік з 180 потенційних слухачів.

Голови територіальних громад в режимі тренінгових та лекційних занять в формі живого діалогу набули практичні знання, навички щодо своїх основних функціональних обов’язків.

Як засвідчують результати навчання, найбільше голів хвилюють питання управління, організаційної діяльності органів місцевого самоврядування, регулювання земельних відносин, фінансів, комунальної власності.

З наступного тижня Центр розпочинає навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації новообраних секретарів сільських, селищних та міських рад. Перша група нараховуватиме 50 слухачів з Бахмацького, Бобровицького, Варвинського, Борзнянського, Городнянського, Ічнянського, Козелецького, Коропського, Корюківського, Менського, Ніжинського, Срібнянського районів області. Для них підготовлено збірник матеріалів «Практичні аспекти роботи в органах місцевого самоврядування».