Новини за 4 липня 2006р.

4 липня 2006 р.

«Як створити план розвитку територіальної громади» – під такою назвою з 3 по 5 липня проходить семінар в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Він ініційований дорученням голови облдержадміністрації Наталії Білоус та призначений для міських голів та їх заступників або секретарів відповідних рад.

За домовленістю з Центральноукраїнський регіональний навчальний центр (м. Черкаси), створеним в рамках Програми партнерства громад, яку реалізує Фундація «Україна-США», два дні слухачі працюють в режимі тренінгу. Відкрила його директор зазначеної організації Олена Газізова. Вона розповіла про напрями роботи Центру, а щодо теми семінару зазначила – стратегічне планування значною мірою економить час, цим самим забезпечуючи інтенсивніший та динамічніший розвиток територіальної громади та регіону.

Безпосередньо заняття проводять тренери Черкаського центру Олени Макковій, яка є заступником міського голови м. Світловодськ Кіровоградської області, та Олександр Возний – депутат міської ради Комсомольська Полтавської області, заступник голови громадської організації „Муніципальний центр планування і маркетингових досліджень”. На заняттях йдеться про алгоритм послідовного стратегічного планування розвитку громади, що підвищує спроможність населеного пункту в фінансовому плані, дозволяє здолати конфліктні ситуації та налагодити конструктивні відносини з депутатським корпусом.