Новини за 29 вересня 2006р.

Регіональний вимір і соціальні аспекти європейської та євроатлантичноїінтеграції України розглядатимуться на семінару, який з 2 по 4 жовтняпроходитиме в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікаціїкадрів

 

29 вересня2006 р.

Регіональний вимір і соціальніаспекти європейської та євроатлантичної інтеграції України розглядатимуться насемінарі, який відбудеться в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищеннякваліфікації кадрів. Його слухачі – представники сорока чотирьох територіальнихгромад області – заступники міських голів міст районного значення, секретаріселищних рад. Два дні, 3 та 4 жовтня, семінар проводитиметься разом зСіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки громадськихінформаційних програм Організації Північно-Атлантичного договору.

Організатори прагнуть розповістипро невійськову діяльність альянсу, яка спрямована на гарантування безпеки умирний час, насамперед у розрізі особистих інтересів людини, як військових, такі цивільних. Тобто, як співвідноситься євроатлантична інтеграція, членство вНАТО й стан реалізації громадянських і свобод, рівень соціального забезпечення,а головне – якість життя. Так само розглядатиметься вплив євроатлантичноїінтеграції на вирішення місцевих проблем. місцевий рівень.

3 жовтня семінар відкриє та передслухачами виступить директор Центру інформації та документації НАТО в УкраїніМішель Дюре. Заплановані виступ низки відомихфахівців з начальних закладів та громадських організацій Києва.

 

РОЗКЛАД

2 жовтня, понеділок

10.30-11.00

Відкриття занять.

Бойко Володимир Миколайович – директор Центру, кандидат історичних наук.

11.00-12.30

Конверсаторіум.

Шляхи та інструменти участі Чернігівської області в реалізації євроінтеграційних прагнень України.

Романенко Євгеній Леонідович – заступник начальника управління, начальник відділу інвестиційної та зовнішньо-економічної політики головного управління економіки облдержадміністрації.

12.30-13.30

Перерва на обід

13.30-15.00

Конверсаторіум.

Роль місцевої влади в залученні прямих іноземних інвестицій.

Дьомін Денис Євгенович – заступник начальника управління інвестицій і туризму Чернігівської міської ради  

15.10-16.40

Конверсаторіум.

Шляхи нарощування обсягу внутрішніх інвестицій.

Капелюха Олександр Сергійович – заступник начальника управління інвестиційної та зовнішньоекономічної політики головного управління економіки облдержадміністрації.

 

3 жовтня, вівторок

9.45-10.00

Відкриття семінару „Соціальні аспекти регіонального розвитку в контексті євроатлантичної інтеграції України” за підтримки НАТО

Мішель Дюре – директор Центру інформації та документації НАТО в Україні;

Тандура Володимир Миколайович – заступник голови Чернігівської облдержадміністрації з гуманітарних питань, кандидат історичних наук;

Обушний Олег Олексійович – заступник голови обласної ради;

Лепявко Сергій Анатолійович – директор Сіверського інституту регіональних досліджень, доктор історичних наук, професор;

Бойко Володимир Миколайович – директор Центру, кандидат історпичних наук.

10.00-11.30

Лекція.

Організація Північно-Атлантичного договору – історія виникнення та становлення.

Мішель Дюре – директор Центру інформації та документації НАТО в Україні.

11.30-11.45

Перерва

11.45-13.15

Лекція.

Проблеми України в контексті Євроатлантичної інтеграції.

Розпутенко Іван Васильович – професор Національної академічної державного управління при президентові України,  доктор наук з державного управління

13.15-14.15

Перерва на обід

14.15-15.45

Конверсаторіум.

Європейські стандарти щодо гарантій прав і свобод громадянина.

Павличенко Олександр Миколайович, директор Бюро інформації Ради Європи в Україні.

15.45-16.00

Перерва

16.00-16.45

Презентація.

Вплив євроатлантичної інтеграції України на демократизацію суспільства: експертні оцінки

Крушельницька Тетяна Павлівна – начальник відділу Центру соціальних досліджень і моніторингу.

16.45-16.55

Перерва

16.55-17.40

Лекція

 Відносини Україна-НАТО-Росія

Сергій Джердж – президент ВГО „Демократична дія”, заступник голови Координаційної Ради Громадської ліги Україна-НАТО

19.00

Прийом

 

4 жовтня, середа

8.00-9.30

«Круглий стіл».

Якість життя в контексті євроатлантичної інтеграції України

Шаповалов Сергій Іванович – командир в/ч А 1710, офіцер КФОР.

Сердюк Сергій Миколайович – оперативний черговий командного пункту в/ч. А1710, офіцер українського миротворчого контингенту в Ліберії;

Голдак Андрій ОлександровичКоропський військовий комісар, офіцер українського миротворчого контингенту в республіці Ірак;

Терещенко Геннадій Михайлович – старший викладач в/ч А3775, селище Десна, офіцер українського миротворчого контингенту в республіці Ірак.

9.30-9.45

Перерва

9.45-10.30

Дискусія.

Регіональний вимір: проблеми на шляху євроатлантичної інтеграції.

Молочко Надія Олександрівна, начальник управління з питань внутрішньої політики Чернігівської облдержадміністрації.

10.30-10.45

Перерва

10.45-12.15

«Круглий стіл».

Регіональні та політичні аспекти реалізації Україною зовнішньополітичного курсу на євроатлантичну інтеграцію. Соціальне забезпечення військовослужбовців країн-членів НАТО.

Гречанінов Вадим Олександрович – президент Євроатлантичної ради України;

Терещенко Геннадій Михайлович – старший викладач в/ч. А3775, смт. Десна, офіцер українського миротворчого контингенту в республіці Ірак.

12.15-12.30

 

Підбиття підсумків занять.

Гречанінов Вадим Олександрович – президент Євроатлантичної ради України;

Тандура Володимир Миколайович – заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань, кандидат історичних наук;

Обушний Олег Олексійович – заступник голови обласної ради;

Лепявко Сергій Анатолійович – директор Сіверського інституту регіональних досліджень, доктор історичних наук, професор;

Бойко Володимир Миколайович – директор Центру

 

Новини за 27 вересня 2006р.

27 вересня 2006 р.

Вчора, 26 вересня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за підтримки ОБСЄ в Україні розпочалося чергове навчання групи військовослужбовців, звільнених у запас або відставку у зв’язку з скороченням Збройних Сил України. Це вже третій потік у поточному році.

Він представлений слухачами не лише з міста Чернігова, а й деяких районів області і, зокрема, Прилуцького, Борзнянського та Ріпкинського.

Військові опановуватимуть спеціальний курс «Керівник в структурі малого бізнесу».

У відкритті занять взяли участь і виступили начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Ігор Куц, обласний військовий комісар Ярослав Рутар, прес-аташе начальника територіального управління «Північ» Олександр Порій.

Про основи підприємництва йшлося у виступі заступника начальника управління розвитку підприємництва головного управління економіки облдержадміністрації Анатолія Петрика.

Навчання продовжиться до 24 жовтня 2006 року.

Новини за 25 вересня 2006р.

25 вересня 2006 р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався тематичний короткотерміновий семінар «Користувач персонального комп’ютера» для спеціалістів райдержадміністрацій, управлінь та відділів обласної державної адміністрації. Навчання проходитиме з 25 по 29 вересня п.р.

Семінар має на меті надати слухачам знання основних тенденцій та напрямів розвитку сучасних інформаційних технологій, сприяти формуванню навичок роботи на персональному комп’ютері.

Прес-анонс

26 вересня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за підтримки ОБСЄ в Україні відбудеться відкриття навчання групи військовослужбовців звільнених в запас або відставку у зв’язку з скороченням Збройних Сил України.

Військові опановуватимуть програму: «Спеціальний курс підготовки старших офіцерів до керівних посад в бізнесі».

Передбачається участь у відкритті навчання представників облдержадміністрації, обласного військового комісаріату, територіального управління «Північ».

Це остання в 2006 році група військовослужбовців що навчатиметься в центрі за підтримки ОБСЄ в Україні.

Місце проведення заходу: Чернігів, проспект Миру, 43, третій поверх, ауд. №2, Будинок засідань Чернігівської обласної ради.

Відкриття навчання: о 14.00, 26 вересня 2006 р.

Новини за 18 вересня 2006р.

18 вересня 2006 р.

Сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації державних службовців (друга сесія):

1. кадровий резерв на посади голів райдержадміністрацій та начальників управлінь облдержадміністрації;

2. працівники органів державної контрольно-ревізійної служби.

Навчання триватиме з 18 по 22 вересня п.р.

Заступник керівника апарату облдержадміністрації Лариса Юрченко акцентувала увагу на важливості підготовки кадрового резерву, як необхідної складової ефективної роботи управлінського апарату.

Заступник начальника управління-начальник відділу контролю у сфері соціального захисту населення КРУ в Чернігівській області Валентина Семенок зупинилася на питаннях щодо основних завдань, методів ревізії, дотримання законодавства у процесі використання коштів державного бюджету.

Прес-анонс

19 вересня відбудеться третє заняття постійно-діючого тематичного семінару державних реєстраторів на тему: «Правове регулювання державної реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців».

Передбачається участь у семінарі заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус. Практичне заняття на тему: «Програмне, технічне забезпечення та підтримка документообігу робочого місця державного реєстратора» проведуть працівники відділу супроводження реєстру ДП «Інформаційно-ресурсний центр» Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва. Про дотримання законодавства щодо державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців йтиметься у виступі прокурора відділу, прокуратури області.

20-22 вересня проводитиметься навчання керівників та спеціалістів відділів виконавчих апаратів районних, міських та міст обласного значення рад за програмою тематичного короткотермінового семінару «Правове регулювання управління об’єктами комунальної власності».

Передбачається виступ голови обласної ради Наталії Романової з широкого кола питань, перед учасниками семінару виступлять відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради, окремих обласних управлінь.

Новини за 15 вересня 2006р.

15 вересня 2006 р

Сьогодні завершилася (перша сесія) навчання новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій, відділів, управлінь та інших структурних підрозділів облдержадміністрації за напрямом «Державне управління», що проходило з 11 по 15 вересня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

На актуальності професіоналізації кадрів наголосила заступник керівника апарату облдержадміністрації Лариса Юрченко.

В ході навчання були розглянуті питання відносно правового забезпечення державного управління і державної служби, зокрема функціональних обов’язків державного службовця та проходження державної служби відповідно до існуючих конституційних засад. Акцентувалася увага на структурних зрушеннях в сфері інноваційно-інноваційного розвитку регіону.

В рамках навчання проведено тренінг з ділової риторики покликаний розвинути та удосконалити ділове, публічне мовлення, вміння вести ділові розмови.

Новини за 14 вересня 2006р.

14 вересня 2006 р

«Правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування» — таку назву має триденний семінар, що завершився сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Він проходив для керівників та спеціалістів юридичних відділів виконавчих апаратів районних рад, міських рад міст обласного значення.

В процесі навчання слухачі розглянули актуальні питання діяльності юридичних відділів, зокрема правового регулювання земельних відносин, господарського та адміністративного судочинства, правові засади роботи зі зверненнями громадян, регулювання діяльності органів місцевого самоврядування тощо.

На підбитті підсумків навчання був присутній заступник голови обласної ради Олег Обушний. Він зробив наголос на важливості правового забезпечення діяльності виконавчих апаратів районних рад, надання консультативної допомоги з правових питань органам місцевого самоврядування.