Новини за 13 жовтня 2006р.

13 жовтня 2006 р.

Сьогодні у Центрі завершилося навчання новообраних сільських голів з Бобровицького, Варвинського, Ічнянського, Коропського, Корюківського, Ніжинського та Семенівського районів. Протягом другої сесії навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації вивчалися актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування, увага акцентувалася на практичних аспектах роботи керівника територіальної громади.

Начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Валерій Дудко детально зупинився на формуванні і висвітленні місцевих бюджетів, відповів на численні запитання. Як і на першій сесії в центрі уваги були питання правового регулювання земельних відносин, володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності. Про повноваження у сфері забудови та благоустрою населених пунктів йшлося у виступі начальника управління містобудування і архітектури облдержадміністрації Володимира Павленка.

Висвітлені питання планування соціально-економічного розвитку територій, розробки і затвердження програм. Під час виїзних практичних занять вивчався досвід роботи керівників територіальних громад сіл Іванівка Чернігівського та Стольне Менського районів.

В ході проведеного тесту «Який ви керівник» новообрані сільські голови змогли самостійно оцінити свою діяльність. Вони також захистили письмові роботи (реферати), пройшли тестування на предмет знання сучасного законодавства про органи місцевого самоврядування, окремих напрямків роботи.

У закритті навчання 13 жовтня п.р. взяв участь і виступив керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Василь Фесенко.

Слухачі отримали методичні матеріали-рекомендації щодо підвищення ефективності управлінської діяльності, створення та реєстрації органів самоорганізації населення.

Їм вручені свідоцтва про підвищення кваліфікації.