Новини за 19 жовтня 2006р.

19 жовтня 2006 р.

Впровадження на підприємствах області систем управління якістю відповідно до стандартів ДСТУ ISO 9001-2001 та оцінка ефективності цих систем — життєва необхідність і шлях до Європи – підкреслила начальник відділу систем якості державного підприємства «Чернігівський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Тетяна Рудик в своєму виступі перед начальниками управлінь економіки райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення. Для них 17-19 жовтня 2006 р. Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації провів семінар «Основні напрями реалізації державної конкурентної та цінової політики, розвитку фондового ринку».

Основні напрями діяльності Чернігівської регіональної Торгово- промислової палати та її взаємодію з місцевими органами влади висвітлив її президент Костянтин Іванов.

Слухачі спільно із заступниками начальника головного управління економіки облдержадміністрації Олександрою Хомик та Світланою Полторацькою, заступником начальника Державної інспекції з контролю за цінами Вірою Оношко обговорили актуальні питання розробки та реалізації програм соціально-економічного розвитку міст і районів, основні напрями реалізації державної цінової політики. Велику увагу приділено проблемам формування тарифної політики у сфері житлово-комунального господарства.

Про стан розвитку фондового ринку області та України в цілому, його відкритість та ефективність функціонування відповідно до нового Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» розповідали фахівці Чернігівського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на чолі з керівником Володимиром Шинкарьовим, заступником керуючого Чернігівської обласної філії АКБ «Укрсоцбанк» Іриною Черненко та його завідувачем сектору Тетяною Фортунатовою.