Новини за 27 жовтня 2006р.

27 жовтня 2006 р.

«Правове і нормативне забезпечення містобудівного комплексу» – на таку тему проходив у Центрі 24-26 жовтня п.р. семінар за участю начальників відділів (управлінь) містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрацій. міських (міст обласного значення) рад – головних архітекторів районів і міст області.

У його підготовці і проведенні взяли участь управління облдержадміністрації-містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства.

Про діючу нормативно-правову базу у сфері містобудування, стан підготовки і реалізації містобудівних програм, генеральних планів забудови населених пунктів, їх благоустрою, актуальні проблеми житлово-комунального господарства, державну тарифну політику йшлося, зокрема, у виступах керівників цих обласних підрозділів Володимира Павленка і Олександра Бельського.

Розглянуто широке коло питань щодо стану природоохоронних об’єктів додержання екологічних і санітарних вимог, виконання заходів, передбачених у проектах на будівництво та реконструкцію, дотримання норм і правил пожежної безпеки у містобудівному процесі.

Учасники семінару ознайомилися з роботою управління архітектури і містобудування Чернігівської міської ради. Обговорено також практичні аспекти діяльності архітекторів районів і міст під час виїзного практичного заняття в управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації.

27 жовтня завершилося тижневе навчання (друга сесія) новообраних секретарів сільських, селищних та міських рад за професійною програмою підвищення кваліфікації.

У Щорському районі на базі Тур’янської сільської ради проведено практичне заняття, відбувся обмін думками щодо роботи секретаря ради. Слухачі підготували реферати, пройшли тестування з актуальних питань діяльності органів місцевого самоврядування.

Протягом тижня на замовлення управління Пенсійного фонду України в області у Центрі навчалися спеціалісти юридичних служб. Розглядалися правові питання діяльності юрист-консультів Пенсійного фонду України в районах, містах та районах у м. Чернігові.

Відбувся випуск групи слухачів-військовослужбовців, які підлягають звільненню зі Збройних Сил України.

Протягом місяця вони навчалися за програмою «Керівник в структурі малого бізнесу» за фінансової підтримки ОБСЄ в Україні.