Новини за 3 листопада 2006р.

03 листопада 2006 р.

З урахуванням значного оновлення депутатського корпусу під час виборів 2006 року Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розроблено і погоджено в обласній раді примірну тематику навчання депутатів місцевих рад, яку надіслано районним та міським радам для використання в практичній роботі.

3 листопада п.р. Центром започатковано нову форму навчання кадрів безпосередньо на місцях. Відповідно до спільно розробленої і затвердженої Центром та Бахмацькою міською радою тематики навчання міських депутатів проведено виїзне заняття в м. Бахмачі. В ньому взяли участь депутати Бахмацької міської і районної рад, члени міськвиконкому, працівники апарату.

На питаннях фінансової основи місцевого самоврядування, місцевого бюджету, його формування і використання фінансових ресурсів детально зупинилася заступник начальника аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради Любов Кузакова.

Про повноваження депутатів місцевих рад, депутатську етику, особливості діяльності місцевих рад, обраних за партійними списками, йшлося у виступі депутата Верховної Ради України IV скликання, депутата Чернігівської міської ради Володимира Ступака.

Відбувся жвавий обмін думками, депутати отримали відповіді на поставлені запитання.

Вели заняття учений секретар Центру Михайло Верес та Бахмацький міський голова Олег Поліщук.

Наступну зустріч-навчання заплановано через місяць.