Новини за 8 листопада 2006р.

08 листопада 2006 р.

«Співпраця місцевих органів виконавчої влади та громадськості у соціальній адаптації осіб, які звільнилися від відбування покарання» — під такою назвою 8 листопада п.р., в рамках навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації провів заняття на базі Менської райдержадміністрації. Слухачі — начальники відділів органів виконавчої влади з питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи. Співорганізатор заходу – благодійна організація «Чернігівський жіночий правозахисний центр».

Досвідом роботи щодо соціальній адаптації осіб, які звільнилися від відбування покарання поділилися голова Менської районної спостережної комісії, керівник апарату райдержадміністрації Валерій Магула та член Чернігівської міської спостережної комісії Григорій Кропива.

Заступник директора благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», кандидат юридичних наук Валентина Бадира висвітила актуальні проблеми вітчизняного законодавства про участь інститутів громадянського суспільства в організації громадського контролю за дотриманням прав і свобод звільнених осіб. Вона спільно з начальником Менської виправної колонії № 91 Миколою Плевою та виконуючим обов’язки начальника Домницького виправного центру № 135 Сергієм Чудовським обговорили основні напрями взаємодії спостережних комісій з органами влади та місцевого самоврядування в соціальній адаптації засуджених та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

У той же день головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Василь Стригун провів для слухачів практичне заняття з актуальних питань оборонної роботи.