Новини за 25 грудня 2006р.

25 грудня 2006 р.

«Керівник в структурі малого бізнесу» (Підприємець-початківець) такий курс проходитимуть дві групи тимчасово не працюючих громадян, що розпочали сьогодні навчання в Чернігівському центрі направленнями Київського та Чернігівського обласного центру зайнятості.

На протязі двох тижнів слухачі здобуватимуть знання з основ підприємницької діяльності. В даний курс входять питання юридичного та податкового регулювання, основи бізнес-планування, бухгалтерського обліку, управління фінансами та кредитування, тобто розглядатимуться всі складові необхідні для роботи та функціонування бізнесової структури.

Завершиться навчання захистом бізнес-плану та отримання свідоцтва державного зразка. Таким чином, надається можливість слухачам здобути відповідні знання та зайнятися власними бізнесом, зокрема підприємницькою діяльністю.

Завтра 26 грудня розпочне навчання група безробітних за направленнями Обласного центру зайнятості «Користувач персонального комп’ютера».

Час оприлюднення з 25 грудня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 15 грудня 2006р.

15 грудня 2006 р.

Вчора в рамках семінару «Основи планування розвитку територій, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій, коштів міжнародної технічної допомоги» що відбувався для заступників голів районних, секретарів міських (міст обласного значення) проведено виїзне практичне заняття до Верховної Ради України.

Слухачі спостерігали за роботою парламенту, відбулася зустріч у комітеті Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо змін до чинного законодавства про місцеве самоврядування згідно з Конституційною реформою.

Неабиякий інтерес викликав у учасників виступ Голови підкомітету з питань місцевого самоврядування народного депутата України Сергія Кузьменка. Він розповів про законотворчу роботу Комітету.

Учасниками семінару були внесені пропозиції, щодо удосконалення Закону України „Про місцеве самоврядування”, які мають бути розглянуті на засіданнях Комітету.

Сьогодні (15 жовтня) семінар завершив свою роботу.

На актуальних питаннях планування та розвитку територій, проблеми регіонального управління, детально зупинився завідуючий кафедрою менеджменту, доктор економічних наук, професор Микола Бутко.

«Запобігання і протидія корупції у сфері державного управління та місцевого самоврядування» на таку тему відбулося в Центрі останнє заняття постійно діючого семінару для керівників структурних підрозділів Чернігівської міської ради, Деснянської та Новозаводської районних рад м. Чернігова.

Відкрив семінар директор Центру Володимир Бойко, він зосередив увагу присутніх на важливості проведення занять присвячених питанням запобігання проявам корупції, застосування антикорупційного законодавства вцілому серед зазначеної категорії.

Перший заступник міського голови м. Чернігова, магістр державного управління Валерій Кокоть відзначив, що отримана інформація під час навчання допоможе посадовим особам місцевого самоврядування виконувати обов’язки, реалізовувати повноваження та організовувати свою роботу у відповідності до чинного законодавства.

Час оприлюднення з 13 грудня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 13 грудня 2006р.

13 грудня 2006 р.

«Основи планування розвитку територій, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій, коштів міжнародної технічної допомоги» — на таку тему розпочався сьогодні (13 грудня) в Центрі семінар для заступників голів районних, секретарів міських (міст обласного значення) рад.

У своєму виступі перед слухачами голова обласної ради Наталія Романова детально зупинилася на пріоритетних напрямах роботи і завданнях органів місцевого самоврядування. Увага акцентувалася на питаннях реалізації програм соціально-економічного розвитку територій, формування і наповнення місцевих бюджетів, зростання ролі місцевих податків і зборів, розвитку малого і середнього бізнесу, залучення інвестицій для розвитку територій і інші.

«Треба не лише констатувати факти, підкреслила вона, а реально впливати на поліпшення ситуації».

Завтра 14 грудня учасники семінару відвідають Верховну Раду України, ознайомляться з її діяльністю, зустрінуться з керівництвом Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Питання реалізації державної молодіжної політики, загальнодержавної програми підтримки молоді на 2004-2008 роки, а також розвитку фізичної культури і спорту були в центрі уваги триденного семінару для керівників районних і міських (міст обласного значення) підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту, який завершився сьогодні в Центрі.

Перед учасниками семінару виступили представники ряду обласних управлінь та організацій, які мають відношення до роботи з молоддю. Учасники семінару взяли участь у розширеному засіданні колегії управління у справах молоді і спорту облдержадміністрації, зустрілися з представниками творчої молоді та лідерами молодіжних, фізкультурно-спортивних громадських організацій.

В цих заходах взяв участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Тандура.

Час оприлюднення з 13 грудня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 12 грудня 2006р.

12 грудня 2006 р.

Чи потрібні педагогічні знання при підготовці державних службовців? Відповідь на це запитання так. Підтвердження цьому є проведений в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів одноденний семінар «Основи педагогічної майстерності» для керівного складу головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

Психолочні основи викладання та педагогічна майстерність запорука успішної роботи викладача, про це говорила під час виступу завідувач кафедри соціальної педагогіки Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук, доцент Людмила Завацька.

Вісвітлював питання візуального супроводження та розробки методичних матеріалів начальник навчально-методичного відділу Сергій Бутко.

Учасники семінару працівники Пенсійного фонду України в області прийшли до висновку, що педагогічна майстерність є необхідною складовою в підготовці державних службовців.

Час оприлюднення з 11 грудня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 11 грудня 2006р.

11 грудня 2006 р.

На цьому тижні в Центрі проходитимуть:

а) Тематичні короткотермінові семінари на теми:

«Державна молодіжна політика: регіональний аспект. Основні напрями розвитку фізичної культури і спорту» (11-13 грудня) для керівників районних і міських (міст обласного значення) підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту;

«Основи педагогічної майстерності» (12 грудня) для працівників головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, які беруть участь у підвищенні кваліфікації кадрів управлінь Пенсійного фонду у районах, містах та районах м. Чернігова;

«Основи планування розвитку територій, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій, коштів міжнародної технічної допомоги» (13-15 грудня) для заступників голів районних, секретарів міських (міст обласного значення) рад;

«Запобігання і протидія корупції у сфері державного управління та місцевого самоврядування» (15 грудня) для керівників структурних підрозділів Чернігівської міської ради, Деснянської та Новозаводської районних рад м. Чернігова.

б) Робочі візити:

13 грудня передбачено робочий візит начальника навчально-медодичного відділу Полтавського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимира Ляпоти до Чернігівського центру. Мета: обмін досвідом та ознайомлення з організацією навчально-методичної роботи в Чернігівському центрі.

Впродовж тижня очікується приїзд працівників Київського міського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з метою вивчення досвіду інформаційно-комп’ютерного та навчально-організаційного забезпечення навчального процесу.

Час оприлюднення з 11 грудня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 8 грудня 2006р.

08 грудня 2006 р.

Випуском відразу трьох груп та врученням свідоцтв завершився робочий тиждень сьогодні (8 грудня) в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів:

новопризначені на посади спеціалістів райдержадміністрацій, відділів, управлінь та інших структурних підрозділів облдержадміністрації (завершилася друга сесія); в рамках професійної програми підвищення кваліфікації були розглянуті правові, лінгвістичні та психологічні аспекти діяльності державного службовця. В контексті висвітлення теми: «Діяльність органів влади щодо сприяння розвитку демократії, зміцненні засад української державності та громадянського суспільства», розглядалися основні положення Універсалу ніціональної єдності та реалізація його основних положень в області;

бухгалтери районних центрів зайнятості вивчали питання щодо ефективного ведення бухгалтерського обліку, надані відповідні практичні рекомендації щодо роботи з новими бухгалтерськими програмами;

секретарі, бухгалтери сільських, селищних, міських рад розглядали основні тенденції та напрями розвитку інформаційних технологій, можливості їх використання у відповідності до сучасних стандартів роботи з комп’ютерними системами.

Час оприлюднення з 8 грудня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 6 грудня 2006р.

06 грудня 2006 р.

Н А К А З

Від 04 грудня 2006 року №260

м. Чернігів

Про оголошення подяки

За активну і плідну співпрацю з Центром щодо підвищення кваліфікації кадрів, безпосередню участь в проведенні занять і поширенні кращого досвіду роботи місцевих органів влади та з нагоди Дня місцевого самоврядування оголосити подяку Центру:

– Фесенку Василю Трохимовичу – керуючому справами виконавчого апарату обласної ради;

– Матяшу Володимиру Яковичу – заступнику керуючого справами, начальнику організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради;

– Падій Валентині Василівні – начальнику юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради;

– Щербині Ніні Василівні – начальнику загального відділу виконавчого апарату обласної ради;

– Кузаковій Любові Олексіївні – заступнику начальника аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради;

– Юрченко Ларисі Михайлівні – заступнику керівника апарату облдержадміністрації;

– Колодіну Василю Васильовичу – начальнику відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації;

– Протченко Ірині Борисівні – заступнику начальника управління державної служби Головдержслужби України в області;

– Лапко Вірі Петрівні – керуючій справами, начальнику організаційного відділу виконавчого апарату Куликівської районної ради;

– Ходаку Михайлу Івановичу – керуючому справами, начальнику організаційного відділу виконавчого апарату Прилуцької районної ради;

– Тимченку Владиславу Григоровичу – першому заступнику голови, керівнику апарату Срібнянської райдержадміністрації;

– Колосу Василю Миколайовичу – заступнику голови, керівнику апарату Сосницької райдержадміністрації;

– Кокотю Валерію Олексійовичу – першому заступнику Чернігівського міського голови;

– Єременок Валентині Іванівні – начальнику відділу кадрової роботи Чернігівської міської ради;

– Яковцю Михайлу Івановичу – голові Щорської районної ради;

– Мельник Валентині Михайлівні – голові Куликівської районної ради;

– Кубраку Михайлу Михайловичу – заступнику голови Ченігвської районної ради;

– Пузану Ігорю Борисовичу – начальнику відділу обласного головного управління земельних ресурсів;

– Струк Світлані Миколаївні – Іванівському сільському голові Чернігівського району;

– Лободі Ганні Василівні – Анисівському сільському голові Чернігівського району;

– Шило Надія Зотівна – М.Коцюбинський селищний голова Чернігівського району

Директор Центру

В.М. Бойко

Новини за 4 грудня 2006р.

4 грудня 2006 р.

Сьогодні в понеділок (4 грудня п.р.) в Чернігівському центрі розпочали навчання:

група новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій, відділів, управлінь та інших структурних підрозділів облдержадміністрації (друга сесія) підвищуватимуть свою кваліфікацію за професійною програмою;

група бухгалтерів районних центрів зайнятості набуватимуть знання щодо сучасних бухгалтерських програм обліку та звітності;

група секретарів, бухгалтерів сільських, селищних, міських рад оволодіватимуть основами комп’ютерної грамотності.

Всі три групи займатимуться протягом тижня з 4 по 8 грудня.

Продовжують навчатися групи безробітних за направленнями Обласного центру зайнятості, зокрема Офіс-менеджер та Рекламно-видавнича діяльність, дизайн, графіка та верстальні системи.

Час оприлюднення з 4 грудня

Виконавець: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 1 грудня 2006р.

01 грудня 2006 р.

Ставлення громадськості до входження України до Європейського Союзу не є однозначним — частина суспільства за, інша не визначилась, але головна проблема в тому, що бракує інформації відносно розвитку європейських країн.

Ось чому проведення тренінгів, освітня робота вцілому з євроінтеграції є надзвичайно важливою справою. Так стверджувалося під час робочої зустрічі організаторів проекту «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС», який реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки міжнародного фонду Відродження. Воно відбувалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів працівників органів державної владади, місцевого самоврядування за участю представників таких же закладів з Черкас та Києва. Вів зустріч директор Сіверського інституту професор Сергій Лепявко.

Безпосередньо про проект, тренінги в його рамках, розповідала менеджер Людмила Семиног. З її слів в результаті отриманий різноманітний матеріал, використовуватиметься на завершальному етапі пректу для поширення по всій Україні.

За словами директора Черкаського центру Георгія Качури голови територіальних громад Черкащини завдячують за надану можливість взяти участь у тренінгу. Він також відзначив професіоналізм викладачів.

Заступник директора Київського центру Оксана Сірик стверджувала: не дивлячись на попередні прогнози тренінг викликав значний інтерес серед структур управлінь праці та соціальноного захисту адміністрації. В результаті чисельність слухачів замість очікуваних 25 становила 28.

Слухачі на думку директора Чернігівського центру Володимира Бойка, проект що реалізується є ледь не першим прикладом горизонтальної співпраці Центрів з власної ініціативи. Він продемонстрував можливість цих структур в плані об’єднання їх зусиль та підтримки громадськості. Також відзначалося що в Чернігові тренінг з євроінтеграції пройшов в дуже емоційній обстановці.

Своїми враженнями від спілкування зі слухачами у Черкасах, Миколаєві, Києві та Чернігові поділилися також тренери Наталія Мужикова та В’ячеслав Пузирний. Вони звернули увагу на затребуваності інформації про євроінтеграцію та її явну нестачу на сьогодні. Тож виявлена ініціатива щодо навчання голів територіальних громад та державних службовців, які займаються соціальною політикою та трудовим законодавсвом України є гарною ідеєю яку треба розвивати. Вони висловили свої міркування щодо майбутнього навчального посібника, який розповсюджуватиметься в Україні.

На завершення зустрічі Сергій Лепявко подякував всім присутнім за їх роботу.

Час оприлюднення з 1 грудня

Виконавець: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12