Новини за 29 січня 2007р.

29 січня 2007 р.

Кількість проектів нормативних актів, які незабаром розглядатиме Верховна Рада України, засвідчують посилення увагу в державі до розвитку місцевого самоврядування, а секретар сільської, селищної чи міської ради – одна з ключових постатей у його системі – про це йшлося на відкритті навчань за професійною програмою відповідної категорії слухачів. У ньому взяв участь керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Василь Фесенко та директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко. Тож з 29 січня по 2 лютого свої знання в Центрі поглиблюватимуть 53 секретаря сільських рад з Бахмацького, Борзнянського, Ніжинського, Семенівського, Прилуцького, Носівського, Коропського та Щорського районів. Представники територіальних громад області розглянуть питання організаційного забезпечення сільських рад, правового регулювання їх діяльності, взаємодії з органами виконавчої влади та ін.

Час оприлюднення з 29 січня

Виконавець: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 27 січня 2007р.

27 січня 2007 р.

З 29 січня по 2 лютого 2007 року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів навчатимуться 45 секретарів сільських, селищних рад за напрямомом «Державне управління» (перша сесія). Це будуть представники 7 районів області, а саме Бахмацького, Борзнянського, Ніжинського, Семенівського, Прилуцького, Носівського та Коропського.

У відкритті навчання передбачається участь керівника апарату облдержадміністрації Володимира Приходька та керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Василя Фесенка.

Час оприлюднення з 27 січня

Виконавець: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 26 січня 2007р.

26 січня 2007 р.

    В останній день тижня (26 січня) в Центрі відбувся випуск двох груп слухачів які навчалися за професійними програмами підвищення кваліфікації:

  • новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій, управлінь та відділів облдержадміністрації (перша сесія); заняття відбувалися з використанням активних методів навчання, зокрема тренінгів з таких тем: Психологічні прийоми впливу управлінця; Основні вимоги щодо регулювання та організації роботи з документами в органах виконавчої влади.

    Дискусію викликало питання правового забезпечення державного управління і державної служби, причини та умови, що призводять до порушення антикорупційного законодавства, та заходи з їх усунення. Обговорювався Універсал національної єдності як наслідок політичних процесів в сучасній України.

    Не залишилися поза увагою питання інвестицій та інноваційної політики. Розглянуто пріоритетні напрямки державної інформаційної політики в контексті європейської інтеграції України, державно-церковні взаємини та релігійну ситуація в Україні та Чернігівській області.

  • група слухачів Обласного центру зайнятості навчалася за програмою «Рекламно-видавнича діялість: дизайн, графіка, верстальні системи». 18 тимчасово непрацюючих отримали свідоцтва державного зразка. За час навчання вони пройшли грунтовний курс починаючи з основ комп’ютерної грамотності та закінчуючи найсучаснішими програмами комп’ютерної графіки та верстки, глобальною мережею Інтернет. Вони підготували творчу роботу продемонструвавши свої знання та вміння з обраної теми .

    Творча робота захищена в Центрі стане для них своєрідною візитною карткою під час працевлаштування .

    Час оприлюднення з 26 січня

    Виконавець: Михеєнко О.А.

    конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 23 січня 2007р.

23 січня 2007 р.

Місцеве самоврядування в Україні – це гарантоване державою право та, найголовніше, реальна здатність територіальної громади вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України – про це наголошувалося під час відкриття семінару, що розпочався сьогодні 23 січня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Це другий з серії семінарів, які призначені для сільських голів. Цього разу його тема – «Організаційно-правова основа місцевого самоврядування в Україні. Статути територіальних громад. Залучення громадян до участі в місцевому самоврядуванні».

Висвітлюватиметься світовий досвід територіального управління, законодавча база його в Україні, йтиметься про роль і місце територіальних громад в системі місцевого самоврядування, статути територіальних громад, органи самоорганізації населення та інші варіанти залучення громадян до прийняття рішень, децентралізації управління.

Час оприлюднення з 23 січня

Виконавець: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 22 січня 2007р.

22 січня 2007 р.

До дня Соборності України 22 січня перше цього року навчання державних службовців місцевих органів влади Чернігівщини за професійною програмою підвищення кваліфікації розпочалося темою з історії державного будівництва в Україні. Протягом тижня займатимуться 33 слухачів, які представляють 6 обласних управлінь, 11 райдержадміністрацій та апарат облдержадміністрації.

Передбачається проведення тренінгів, які доможуть новопризначеним державним службовців, а саме вони цього разу навчаються у Центрі, напрацьовувати навички та вміння з ділового та публічного мовлення, технології психологічного впливу на аудиторію. Приділятиметься увага питанням правового регулювання діловодства, вивчатимуться основні вимоги щодо організації роботи з документами. Розглядат6имуться інструменти зміцнення та підвищення виконавської дисципліни в органах виконавчої влади відповідно до чинного законодавства. Слухачі також отримують завдання підготувати есе з практики своєї роботи та захистити його під час другої частини навчання у травні.

ПРЕС-АНОНС

23-25 січня в Центрі проходитиме тематичний короткотерміновий семінар «Організаційно-правова основа місцевого самоврядування в Україні. Статути територіальних громад. Залучення громадян до участі в місцевому самоврядуванні» для сільських голів.

Час оприлюднення з 17 січня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 17 січня 2007р.

17 січня 2007 р.

Вільне володіння українською мовою, культура усного ділового спілкування — запорука успішної роботи державних службовців, саме тому в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів приділяють особливу увагу навчанню з основ комунікативної взаємодії. Так 17 січня в рамках постійно діючого семінару «Українська ділова мова. Основи комунікації» розпочалося навчання 30 спеціалістів відділів апарату облдержадміністрації, управлінь, відділів, інших структурних підрозділів облдержадміністрації та виконавчого апарату обласної ради.

Відкриваючи навчання заступник керівника апарату облдержадміністрації Лариса Юрченко та директор Центру Володимир Бойко побажали успіху присутнім та висловили сподівання, що навчання надасть можливість слухачам поглибити знання з рідної мови, документознавства та основ ділового спілкування, що в свою чергу підвищить рівень професійності державних службовців.

Досвідчені викладачі працівники органів державної влади під час занять розглянули з слухачами питання ведення ділової документації українською мовою, мистецтво ефективної комунікативної взаємодії, зокрема публічні виступи, інтерв’ю, доповіді, дебати.

Час оприлюднення з 17 січня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 16 січня 2007р.

16 січня 2007 р.

35 голів територіальних громад з 21 району області з 16 по 18 січня беруть участь у семінарі «Правове регулювання повноважень органів місцевого самоврядування в галузі земельних та майнових відносин». Ним розпочато роботу в новому році Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Необхідність цього, а також низки інших навчань, призначених для сільських голів, обумовлена численними питаннями, які виникають під час роботи органів місцевого самоврядування. Лише проблеми земельних та майнових відносин розглядатимуться тричі протягом року.

Нинішній семінар має дві складові. Перша – це тренінг «Нова політика органів місцевого самоврядування у сфері управління земельними ресурсами», який проводить Центральноукраїнський регiональний навчальний центр Фундацiї «Україна-США» (м. Черкаси). Його директор, Олена Газізова, зробила наголос на підвищеній увазі до проблем управління землею як дуже, часто, ледь не єдиному великому ресурсі територіальних громад. Безпосередньо тренінг проводить доцент Національного університету «Львівська політехніка» кандидат технічних наук Сергій Хропот. Майнові питання, а частково і земельні, висвітлюватимуть фахівці обласних управлінь земельних ресурсів, комунального майна, Фонду державного майна.

Час оприлюднення з 16 січня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 15 січня 2007р.

15 січня 2007 р.

В новому році Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів започатковує серію різноманітних за тематикою семінарів, призначених для голів територіальних громад області. Перший з них «Правове регулювання повноважень органів місцевого самоврядування в галузі земельних та майнових відносин проходитиме 16-17 січня у співпраці з Центральноукраїнським регiональним навчальним центром (м. Черкаси) Фундацiї «Україна-США». Семінар розпочнеться тренінгом «Нова політика органів місцевого самоврядування у сфері управління земельними ресурсами». Майнові відносини висвітлюватимуть чернігівські фахівці.

У відкритті братиме участь директор Черкаського центру Олена Газізова, доцент Національного університету «Львівська політехніка», кандидат технічних наук Сергій Хропот.

Час оприлюднення з 15 січня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12