Новини за 9 лютого 2007р.

9 лютого 2007 р.

Вступ України в СОТ вимагає додаткових дій з боку місцевих органів виконавчої влади, керівників територіальних громад, всіх підприємців, щоб переваги входження до неї компенсували й мінімізували ризики. Це головна думка семінару «Україна та Світова організація торгівлі. Нові можливості для залучення інвестицій та запровадження інновацій», який проходив 7-9 лютого в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для 25 заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення з соціально-економічних питань.

Економіст-управлінець з багаторічним стажем, завідувач кафедри менеджменту Чернігівського державного технологічного університету, доктор економічних наук, професор Микола Бутко приділив особливу увагу необхідності місцевій владі вміти використовувати свої повноваження для захисту вітчизняного товаровиробника, створювати умови для діяльності інвестора.

Начальник відділу систем якості державного підприємства «Чернігівський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Тетяна Рудик переконливо довела, що без оперативного впровадження систем управління якістю відповідно до стандартів ДСТУ ISO 9001-2001 на підприємствах області витримати вільну конкуренцію з іноземними виробниками проблематично.

Головний спеціаліст з стандартизації сертифікації та приватизації ВАТ «Чернiгiвський молокозавод» Тамара Дилова познайомила з досвідом впровадження систем управління якістю на її підприємстві і довела, що головне бажання і воля вирішити цю проблему.

Актуальні питання проведення ефективної інноваційно-інвестиційної політики висвітлювали досвідчені фахівці головного управління економіки, головного управління агропромислового розвитку, управління харчової та переробної промисловості облдержадміністрації, управління у справах захисту споживачів.

Час оприлюднення з 9 лютого

Виконавець: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622) 7-43-12