Новини за 27 лютого 2007р.

27 лютого 2007 р.

«Стабілізація сільськогосподарського та промислового виробництва, ретельний аналіз наявних можливостей — ці та інші не менш важливі завдання стоять перед керівниками територіальних громад» — на цьому акцентувала увагу голова обласної ради Наталія Романова сьогодні під час відкриття семінару «Територіальна громада — первинний суб’єкт місцевого самоврядування» в Центрі. В ньому взяли участь сільські, селищні, міські (міст районного значення) голови Городнянського, Куликівського, Ріпкинського, Чернігівського та Щорського районів.

Голова обласної ради зробила наголос на необхідності покращення соціально-економічного розвитку регіону, рівня життя, зазначивши що вони «напряму залежать від організації роботи керівників органів місцевого самоврядування». Саме на місцях потрібно налагоджувати співпрацю між господарюючими суб’єктами, організовувати надання послуг на селі, розширювати їх через створення мережі комунальних підприємств. Все це та низка інших заходів сприятиме збільшенню фінансових надходжень в територіальну громаду.

***

Одночасно в Центрі розпочався триденний тематичний короткотерміновий семінар «Правове регулювання земельних відносин» для землевпорядників сільських, селищних рад.

Начальник обласного головного управління земельних ресурсів В’ячеслав Швед висвітлив правові питання повноважень органів місцевого самоврядування в галузі земельних відносин.

Семінар передбачає розгляд змін в земельному законодавстві, питань щодо права власності та користування земельними ресурсами, механізмів реалізації рішень органами місцевого самоврядування щодо врегулювання земельних відносин, права власності на землю, приватизації землі.

Навчання завершиться комп’ютерним тестуванням зазначеної категорії слухачів.

Час оприлюднення з 27 лютого

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12