Новини за 1 березня 2007р.

1 березня 2007 р.

У 2006 році за тендерними процедурами в області здійснено розпорядниками коштів місцевих бюджетів закупівлі на суму 200 млн. грн. На економному та ефективному використанні бюджетних коштів та суворому дотриманні вимог чинного законодавства наголосив перший заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Василь Булат на відкритті одноденного семінару «Правові та практичні аспекти державних закупівель». Навчання проводилося для голів та секретарів тендерних комітетів головних управлінь облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міських рад.

Провідні фахівці головного управління економіки облдержадміністрації, обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України в області, головного управління Державного казначейства в області ознайомили зі змінами у нормативно-правових документах з державних закупівель та розглянули проблемні питання з їх проведення.

«Правове регулювання земельних відносин» – саме на таку тему з 27 лютого проводився триденний семінар для землевпорядників сільських, селищних рад.

Слухачі отримали нові знання щодо здійснення повноважень місцевими радами у земельних відносинах, з питань реалізації рішень органами місцевого самоврядування щодо врегулювання земельних відносин з елементами ринку земель, грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення і земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, складання проектів формування землеволодінь та землекористувань тощо.Вони успішно витримали іспит у вигляді комп’ютерного тестування.

Сьогодні на підбітті підсумків навчання навчання начальник обласного головного управління земельних ресурсів В’ячеслав Швед відповів на чисельні запитання та надав консультації землевпорядникам щодо застосування норм земельного законодавства у роботі.

***

1 березня у м. Мені відбувся зональний семінар на тему: «Територіальна громада — первинний суб’єкт місцевого самоврядування» – на ньому були присутні представники територіальних громад Корюківського, Менського, Новгород-Сіверського, Семенівського та Сосницького районів.

На завданнях керівників територіальних громад щодо покращення соціально-економічного стану зосредила увагу заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Полторацька.

Відбулося жваве обговорнння цілої низки питань пов’язаних з правовим регулюванням діяльності органів місцевого самоврядуванняв галузі комунальної власності, земельних відносин, соціального захисту, дотримання законності та правопорядку.

У виступі начальника управління фінансів невиробничої сфери головного фінансового управління облдержадміністрації Ольги Зазульченкової йшлося про стан та заходи щодо зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування.

Час оприлюднення з 1 березня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12