Новини за 15 березня 2007р.

15 березня 2007 р.

Завершилася серія виїзних зональних семінарів «Територіальна громада – первинний суб’єкт місцевого самоврядування» що проводилися для селищних, міських (міст районного значення) голів. Останній з них відбувся сьогодні в місті Прилуки ньому прийняли участь близько ста керівників громад Варвинського, Ічнянського, Прилуцького та Срібнянського районів.

Учасників семінару привітали голова районної ради Ганна Кузьменко, перший заступник голови райдержадміністрації Антоніна Стукалова та директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко.

Начальник аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради Валерій Безкровний ознайомив керівників територіальних громад з пріоритетними напрямами діяльності органів місцевого самоврядування у 2007 році, звернувши увагу на необхідність їх врахування під час роботи на місцях.

Заступник начальника управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та з питань державних закупівель головного управління економіки облдержадміністрації Олександр Капелюха проінформував слухачів про соціально-економічне становище області за підсумками 2006 року, тенденції подальшого розвитку на 2007 рік.

На дотриманні фінансової дисципліни в органах місцевого самоврядування детально зупинилася начальник управління фінансів невиробничої сфери головного фінансового управління облдержадміністрації Ольга Зозульченкова.

Про реалізацію програми соціального захисту населення йшлося у виступі заступника начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Івана Богуша.

На проблемних питаннях правового регулювання земельних відносин зупинився заступник начальника головного обласного управління земельних ресурсів Юрій Пальора.

На заходах щодо дотримання громадського правопорядку та його покращення в територіальній громаді акцентував увагу присутніх заступник начальника управління громадської безпеки управління МВС України в Чернігівській області Василь Проскурнічий.

***

Завершився триденний семінар селищних, міських (міст районного значення) голів «Повноваження органів місцевого самоврядування щодо розвитку інфраструктури територіальних громад».

Механізми та інструменти організаційно-правового забезпечення діяльності сільських та міських рад детально висвітлили заступник керуючого справами Володимир Матяш та начальник юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Валентина Падій.

Практичні питання реалізації повноважень органів місцевого самоврядування розглядалися під час круглих столів: «Повноваження органів місцевого самоврядування в галузі транспорту і зв’язку. Основні напрями забезпечення безпечної роботи транспорту», «Протидія корупції в органах державного управління та місцевого самоврядуванн», «Повноваження органів місцевого самоврядування в галузі охорони здоров’я, освіти і культури». Під час їх проведення голови територіальних громад активно обговорювали проблеми що виникають під час їх роботи, дискутували

Час оприлюднення з 15 березня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12