Новини за 26 березня 2007р.

26 березня 2007 р.

«Немає слабких країн — є слабке державне управління. В свою чергу воно безпосередньо залежить від якості кадрового забезпечення» — такими словами заступник голови облдержадміністрації Анатолій Іванько відкрив сьогодні в Центрі семінар «Державна служба в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи». Навчаються студенти випускних курсів чотирьох чернігівських вищ – педагогічного і технологічного університетів, інститутів економіки та управління, права, соціальних технологій і праці. Вони виявили бажання працювати в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Василь Фесенко зосередив свою увагу на складових роботи державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування, наголосив на її складності, напруженості, відповідальності, але з іншої сторони — відносної стабільності, наявності соціальних гарантій, можливостях кар’єрного росту.

Студенти ознайомляться з конституційно-правовими засадами державного управління, державної служби та служби в органах місцевого саамоврядування, особливостями їх проходження, політичною системою сучасної України, світовим досвідом територіального управління, основами вітчизняного місцевого самоврядування. Не залишаться поза увагою етика, імідж державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування, ґендерні аспекти, інформаційна політика, зв’язки з громадськістю.

В рамках семінару передбачаються виступи перед слухачами-студентами радника Президента України Миколи Бутка, міського голови Чернігова Олександра Соколова.

Час оприлюднення з 26 березня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12