Новини за 12 квітня 2007р.

12 квітня 2007 р.

    «НАТО — це єдина колективна дієва організація безпеки в світі, членство в якій має позитивний вплив на внутрішню ситуацію у цих країнах» — підкреслив політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач. Його думку підтримав експерт Інституту зовнішньої політики, кандидат політичних наук Олександр Палій – вступ України у Північноатлантичний блок цілком відповідає інтересам українських громадян та Української держави. Ці ідеї вони обґрунтували під час «круглого столу» на тему: «Суспільні настрої щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України: регіональний вимір», що відбувся 12 квітня 2007 р. в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
    У заході взяли участь начальники відділів з питань внутрішньої політики райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, представники головного управління економіки, управлінь освіти і науки, культури і туризму, у справах молоді та спорту, інформації та зв’язків з громадськістю, з питань внутрішньої політики облдержадміністрації, Української народної партії, громадських організацій – «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень», «Євроклуб», «Полсервіс», «Сіверський інститут регіональних досліджень».
    Заступник начальника управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та з питань державних закупівель головного управління економіки облдержадміністрації Олександр Капелюха розповів про розробку в області програми «Чернігівщина інвестиційна 2010». Він окреслив основні напрями інвестування в регіональну економіку, заходи та механізми його реалізації з урахування наукового обґрунтування пріоритетних галузей з метою забезпечення стрімкого та стабільного розвитку Чернігівщини, зокрема, зазначивши – 2005 р. обсяг інвестування в економіку регіону складав 1 млрд. 300 млн. грн., а до 2010 р. планується залучити 2 млрд. 700 млн. грн.
    Під час «круглого столу» Олександр Палій нагадав, що інвестиції багатократно збільшуються в економіку стабільніших і безпечніших країн, що гарантує НАТО. До того ж ця надпотужна міжнародна організація, фактично, – перепустка до членства в Європейському Союзі, який не має іншої дієвої системи власної безпеки, крім Організації Північно-Атлантичного договору. І на прикладі малих країн Європи – Естонії, Латвії, Литви, не кажучи вже про Польщу, яку можна порівняти з Україною – проілюстрував переваги євроатлантичної та європейської інтеграції для України. Володимир Горбач наголосив, що 70% Плану дій НАТО не стосується військової сфери його діяльність. Насамперед, він спрямований на зміцнення соціального та економічного потенціалу країн.
    Узагальнюючи підсумки обговорення теми Україна-НАТО й Україна-ЄС, директор Центру Володимир Бойко наголосив, що єдиним критерієм ставлення до вступу нашої держави до Північноатлантичного альянс є виключно українські національні інтереси, а начальник управління з питань внутрішньої політики Надія Молочко підкреслила, що інформування громадськості стосовно цієї тематики повинно спиратися лише на фактах, які розвіюють будь-які міфи.

Час оприлюднення з 12 квітня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12