Новини за 20 квітня 2007р.

20 квітня 2007 р.

    Школа резерву кадрів Бобровицького району, утворена відповідно до рішень райдержадміністрації та районної ради, 19 квітня розпочала свою роботу. В основі її програми – методичні рекомендації Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, розроблені минулого року та розіслані місцевим органам влади для організації навчання управлінців.
    У відкритті першого заняття взяли участь голова Бобровицької районної ради О.Шапченко, заступник голови райдержадміністрації О.Шаманський, керівник її апарату Л.Циба, начальник управління державної служби Головдержслужби України в області М.Стрілець, начальники організаційного та відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації П.Підгайний і В.Колодін, директор Центру В.Бойко.
    У своєму виступі М.Стрілець сконцентрував увагу на питаннях ефективності державного управління, його характеристиці як суспільного явища, форм, методів, принципів існування. Наводився, зокрема, приклад Німеччини, де діє ефективна система державного управління, яка спирається на безумовне дотримання всіма громадянами чинного законодавства та невідворотність покарання в разі його порушення. Також М.Стрілець висвітлив основні завдання щодо реформування інституції державної служби в Україні.
    М.Підгайний розкрив сутність організаційної роботи, наголосивши на такому її компоненті, як планування, висвітлив основні форми її реалізації на практиці. Кадрове забезпечення органів влади, підходи до його формування, оновлення стали темою виступу В.Колодіна. Доповідач зупинився на проблемах формування структур райдержадміністрацій, їх утримання з точки зору вимог до забезпечення ефективності управлінської діяльності, питаннях роботи з резервом, дав огляд сучасного українського законодавства про державну службу.
    Наступне заняття в школі резерву кадрів Бобровицького району заплановано на червень. Йтиметься про державну службу як вид професійної діяльності, заходи щодо запобігання корупції, використання в роботі працівників місцевої влади сучасних інформаційних технологій.

Час оприлюднення з 20 квітня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12