Новини за 21 квітня 2007р.

20 квітня 2007 р.

   &nbspСьогодні, в рамках навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації спеціалістів з питань опіки, піклування та усиновлення служб у справах неповнолітніх райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, відбулася зустріч з першим заступником Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Віктором Руденко та заступником Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Світланою Толстоуховою.
   &nbspУ зустрічі з представниками служб у справах неповнолітніх області та державних структур, що займаються реалізацією на території області завдань державної молодіжної політики, керівниками закладів соціального захисту дітей та молоді брали участь заступник директора департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Федір Грищенко, заступник директора державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Ірина Пінчук і заступник голови Чернігівської облдержадміністрації з гуманітарних питань Володимир Тандура.
   &nbspУ своєму виступі заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова зробила наголос на основні напрями державної політики з питань соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах.
   &nbspЗаступник Міністра особливо підкреслила, що викликають занепокоєння факти залучення дітей в Україні до найгірших форм праці.
   &nbspПрийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу — найкраще влаштування дітей, що залишились без батьківського піклування й усиновлення (опіка піклування).
   &nbspУмови утримання вихованців в закладах соціального захисту дітей повинні бути максимально наближені до сімейних. Дитячі притулки повинні реорганізуватися в центри соціально-психологічної реабілітації дітей.
   &nbspВсі діти, що перебувають у закладах соціального захисту повинні влаштовуватися в прийомні сім’ї або під опіку, за можливістю у біологічні сім’ї.

***

ПРЕС-АНОНС

   &nbspВ останній тиждень квітня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів навчатимуться:
   &nbsp23-25 квітня 2007 року — заступники голів районних рад, секретарі міських рад (міст обласного значення) семінар має назву: «Конституційна, політична та адміністративно-територіальна реформи і місцева влада. Децентралізація влади»
   &nbsp24-26 квітня 2007 року — сільські голови семінар на тему: «Повноваження органів місцевого самоврядування в галузі земельних та майнових відносин».

Час оприлюднення з 20 квітня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12