Новини за 4 червня 2007р.

04 червня 2007 р.

   &nbsp  «Конституції України 11 років» – під такою назвою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено «круглий стіл». Слухачі – 52 секретарі сільських рад з усіх районів області, які впродовж тижня навчатимуться на другій сесії навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації.
   &nbsp  На початку зустрічі начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Надія Молочко наголосила, що конституційні засади державного управління України відображають і, водночас, формують національну ідею. Вона підкреслила, що 11-й рік народження основного закону нашої держави наочно довів – вона має міцну основу. Проте, нинішня ситуація в державі свідчить про необхідність конституційних змін. Мета: посилити ефективність всієї системи влади та створення умов для подальшого утвердження громадянського суспільства.
   &nbsp  Завідувач кафедри історії слов’ян Чернігівського педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, директор Сіверського інституту регіональних досліджень, доктор історичних наук, професор Сергій Лепявко акцентував увагу слухачів на те, що традиція створення основних юридичних актів – кодексів в Україні сягає часів Київської Русі. Першим таким документом стала «Руська Правда» Ярослава Мудрого. Велике значення мали юридичні документи часів козаччини. А найбільш відомим серед них стала Конституція гетьмана Пилипа Орлика 1710 р., яка визначала загальні засади політичного і соціального устрою Гетьманської держави. Професор Лепявко особливо підкреслив – документи часів козаччини передбачали відповідальність влади перед народом.
   &nbsp  Заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Наталія Мужикова нагадала слухачам історію створення Конституції України, розкрила поняття та її основні властивості, як основного закону держави. Вона підкреслила, що Конституція є головним політико-правовим документом України, який має вищу юридичну силу. Н. Мужикова привернула увагу посадових осіб місцевого самоврядування на те, що це акт прямої юридичної дії на відміну від конституцій комуністичної доби.

***

   &nbsp  Вдосконалення системи фінансового контролю в органах Пенсійного фонду України є необхідною складовою процесу забезпеченні цільового і ефективного використання пенсійних коштів в нашій державі — саме про це сказала під час відкриття навчання заступник начальника головного управління ПФУ в Чернігівській області Оксана Хілик під час відкриття навчання в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для спеціалістів по контролю за цільовим використанням коштів підвідомчих управлінь ПФУ в районах, містах та районах у м. Чернігові.
   &nbsp  Семінар під назвою «Правове регулювання використання коштів Пенсійного фонду України» проходитиме з 4 по 7 червня 2007 року. Спеціалісти вивчатимуть порядок складання і подання звітності з питань контрольно-ревізійної роботи, торкнуться правового регулювання та правового забезпечення діяльності органів пенсійного Фонду України щодо цільового використання коштів Фонду, а також в зв’язку з цим розглянуть нагальні заходи щодо протидії корупції в органах державного управління та місцевого самоврядування.
   &nbsp  Навчання передбачає ознайомлення з досвідом роботи Деснянського районного в м. Чернігові управління Пенсійного фонду України щодо організації контролю за цільовим використанням коштів.

Час оприлюднення з 04 червня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12