Новини за 11 липня 2007р.

11 липня 2007 р.

ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРУ ПЕРЕПІДГОТОВКИ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КАДРІВ У ПЕРШОМУ ПІВРІЧЧЯ 2007 РОКУ

      2163 слухача навчалися в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування протягом першого півріччя 2007 р. З них – 583 державних службовців місцевих органів виконавчої влади і територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, 1164 посадових осіб місцевого самоврядування, 102 — резерв на посади державних службовців. Всього – 1849 осіб, крім того, 314 слухачів підвищили кваліфікацію за направленням обласного центру зайнятості. Таким чином, повністю реалізовані завдання, визначені планом-графіком навчання кадрів, затвердженого спільним розпорядженням голови облдержадміністрації і голови обласної ради від 8 грудня 2006 р. № 55. Додатково займалися групи резерву кадрів на посади державних службовців Бобровицького району, державних службовців управлінь Пенсійного фонду України в області та державних службовців управлінь юстиції в області.
      Під час навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації та семінарах в цей період переважали інтерактивні форми навчання – тренінги, рольові ігри, «круглі столи», дискусії. Проведено також низку виїзних практичних занять: в м. Славутич Київської області для заступників голів районних рад, секретарів міських рад міст обласного значення, а також заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення з гуманітарних питань; в м. Чернігові для новопризначених на посади спеціалістів райдержадміністрацій, бухгалтерів сільських рад. Разом з тим у Чернігові, Мені, Бахмачі, Носівці, Прилуках понад п’ятьсот слухачів взяли участь у зональних семінарах, об’єднаних темою «Територіальна громада – первинний суб’єкт місцевого самоврядування» і призначених для посадових осіб місцевого самоврядування.
      102 слухача опановували різні програми, передбачені для кадрового резерву. Серед них семінар – «Державна служба в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» для випускників вищих навчальних закладів Чернігова. 27 студентів, а нині – дипломованих спеціалістів, тиждень ознайомлювалися з засдами державного управління та місцевого самоврядування в Україні, а потім п’ять днів стажувалися на посадах державних службовців в органах влади.
      За півроку до викладання в Центрі залучалися 105 фахівців, з них 3 – доктори наук, 13 кандидатів наук, 10 магістрів державного управління. Серед викладацького складу традиційно домінували державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування. Перед слухачами виступали, зокрема, голова облдержадміністрації Микола Лаврик, голова обласної ради Наталія Романова, міський голова Чернігова Олександр Соколов, заступники голови облдержадміністрації та обласної ради Володимир Тандура, Анатолій Іванько, Обушний Обушний, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько, керівники управлінь, відділів, викладачі вищих навчальних закладів. Серед них: радник Президента України, доктор економічних наук, професор Микола Бутко, заступник міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова, доцент Національного університету «Львівська політехніка», кандидат технічних наук Сергій Хропот, аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач, експерт Інституту зовнішньої політики, кандидат політичних наук Олександр Палій.
      Бібліотечні фонди закладу за півроку збільшилися з 3049 до 3900 примірників або на 28%. Книги Центру надані Національною парламентською бібліотекою України (674 примірника), Національним Університетом «Києво-Могилянська академія» (64 примірника), Центром досліджень визвольного руху (35 примірників) та деякими іншими установами, громадськими організаціями. Зокрема, Центр безкоштовно отримав повний комплект «Літопису УПА». Власними зусиллями в Центром за цей час підготовлено до друку і видано дві книги: «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС» та «Україна-Росія: діалог історіографій: Матеріали міжнародної наукової конференції».
      Тривала співпраця Центру з громадськими організаціями та міжнародними інституціями. Центральноукраїнським регiональним навчальний центром (м. Черкаси) Фундацiї «Україна-США» для 35 сільських голів Чернігівщини проведено тренінг «Нова політика органів місцевого самоврядування у сфері управління земельними ресурсами», а фахівцями міської громадської організації «Центр гендерної ініціативи» та обласної організації «Спілка жінок України» –низку тренінгів для слухачів з проблем ґендеру. Громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» взяла участь в організації «круглих столів» з євроатлантичної інтеграції для слухачів Центру. Разом з громадською організацією «Сіверський» інститут регіональних досліджень» завершено проект «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС», в результаті чого слухачі отримали фаховий начальний посібник. У лютому укладено угоду про міжнародне співробітництво з Філіалом державного навчального закладу вищої професійної освіти «Орловська регіональна академія державної служби» в м. Брянськ. Квітень позначений підписанням нового контракту в рамках програми ОБСЄ „Людський вимір”, що дозволило провчити одну групу військовослужбовців, які звільняються у запас або у відставку зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням. Продовжуючи цей напрямок роботи, за результатами тендеру, Чернігівський центр як один з п’яти переможців уклав угоду за програмою «Україна – НАТО: перевід військових на цивільне становище» щодо навчання українських військовослужбовців.
     &nbspЗ детальнішою інформацією про роботу Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів ви можете ознайомитися з попередніх повідомлень рубрики «Новини» на сайті закладу.

Час оприлюднення з 11 липня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12