Новини за 18 вересня 2007р.

18 вересня 2007 р.

      «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС» – під такою назвою сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався триденний семінар для працівників управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад (міст обласного значення).
      На відкритті навчання заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Іван Богуш наголосив на необхідності здійснення державної політики у сфері зайнятості, ринку праці та запобігання безробіттю за європейськими стандартами. Зокрема, важливим напрямом цієї діяльності є адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів Європейського Союзу. Директор Центру Володимир Бойко звернув увагу на те, що Чернігівський центр вже проводив такі навчання для керівників територіальних громад і підготував спільно з Сіверським інститутом регіонального розвитку за підтримки міжнародного фонду «Відродження» посібник однойменний з назвою семінару.

      Одночасно за програмою триденного тематичного семінару «Організація роботи з призначення пенсій в органах Пенсійного фонду України» почали навчання спеціалісти з призначення пенсій відділів з призначення пенсій управлінь ПФУ в районах, містах та районах у м. Чернігові.
      Слухачам висвітлюватимуть теми щодо пенсійного забезпечення відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», про застосування пенсійного законодавства при призначенні пенсій згідно з Законами України «Про державну службу», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про прокуратуру», «Про статус суддів», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про зайнятість населення», «Про службу в органах місцевого самоврядування» тощо.

Час оприлюднення з 18 вересня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12