Новини за 19 вересня 2007р.

19 вересня 2007 р.

      Проблеми адаптації соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС набувають для сучасної України надзвичайної актуальності, особливо зараз в період переходу нашої держави на нову більш демократичну платформу. Орієнтація на високорозвинені європейські країни, залучення провідного європейського досвіду можливо лише за умови наявності прогресивного, визнаного світовим співтовариством загальноєвропейського законодавства. Саме цьому присвячено тренінг «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС», що відбувся під час навчання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів працівників управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад (міст обласного значення). Його проводили заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова та декан юридичного факультету Чернігівського державного інституту права, соціальних технологій і праці, кандидат юридичних наук В’ячеслав Пузирний. Мета: ознайомити слухачів з європейськими стандартами в сфері соціального захисту для реалізації їх принципів в подальшій роботі.
      Під час тренінгу обговорювалися питання адаптації права України до права Європейського Союзу, основні моделі соціального захисту в Європейському Союзі, європейські стандарти в галузі соціального захисту та їх впровадження в українське законодавство, розглядалися окремі сфери адаптації трудового законодавства України до європейського.
      Методика тренінгу апробована під час серії тренінгів проведених для керівників територіальних громад восени 2006 року в рамках проекту реалізованого Сіверським інститутом регіональних досліджень за участю Київського, Миколаївського, Черкаського та Чернігівського центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Час оприлюднення з 19 вересня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12