Новини за 26 жовтня 2007р.

26 жовтня 2007 р.

      26 жовтня 2007 р. у м. Бобровиця проведено семінар «Актуальні питання реалізації повноважень органів місцевого самоврядування» для сільських голів і секретарів сільських рад району. Його організували Бобровицька райдержадміністрація і Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      Начальник відділу оцінки та ринку земель Головного управління земельних ресурсів у Чернігівській області Ігор Пузан висвітлив питання щодо ролі місцевих рад в організації продажу земель на конкурентних засадах, отримання громадянами земельних ділянок у власність під об’єктами нерухомого майна, права на особисте селянське і товарне сільськогосподарське виробництво, права на земельну частку (пай) членів колишніх колективних сільськогосподарських підприємств та оренди земельних часток (паїв), переоформлення права користування земельними ділянками, права на земельну частку (пай) членів фермерських господарств. Особливу увагу, на прохання слухачів, було приділено проблематиці щодо обов’язків землевласників та землекористувачів дотримумання вимог земельного законодавства, використання земельних ділянок згідно цільового призначення, успадкування земельної частки (паю), набуття та реалізації суб’єктами земельних правовідносин прав на землю та необхідності розробки проекту відведення земельних ділянок.
      Посадові особи місцевого самоврядування, секретарі сільських рад району з’ясували актуальні питання проходження служби в органах місцевого самоврядування, кадрового діловодства в сільських радах. У цьому їм допомогла головний спеціаліст з кадрових питань юридичного відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Надія Панич.
      Вони також отримали посібники В.М.Будлянського, І.Б.Пузана, Н.М.Орлової, С.І.Фесенка «Актуальні питання земельного законодавства України» та Н.Г.Панич «Окремі питання застосування кадрового діловодства в органах місцевого самоврядування».
      На підбитті підсумків навчання керівник апарату Бобровицької райдержадміністрації Леся Циба, начальник організаційного відділу Бобровицької райради Сергій Циба і начальник навчально-методичного відділу Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Сергій Бутко підкреслили, що тематика наступного семінару також буде сформована виключно за пропозиціями слухачів.

Час оприлюднення з 26 жовтня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12