Новини за 30 жовтня 2007р.

30 жовтня 2007 р.

       «Керівник територіальної громади має діяти чітко в межах делегованих йому повноважень, керуватися перш за все законодавчими та нормативно-правовими актами які регулюють роботу органів місцевого самоврядування» — підкреслив заступник керуючого справами, начальник організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Володимир Матяш відкриваючи в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів триденний семінар для сільських голів «Організаційно-правова основа місцевого самоврядування в Україні. Статути територіальних громад. Залучення громадян до участі в місцевому самоврядуванні».
      З існуючою системою територіального управління в провідних країнах світу слухачів ознайомить директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.
      Окрема увага під час семінару приділятиметься питанням проведення місцевих ініціатив та громадських слухань як форми залучення громадськості до участі у роботі територіальної громади. Вивчатиметься накопичений досвід в сфері створення органів самоорганізації населення їх функцій та повноважень в системі місцевого самоврядування.
      Навчання передбачає також обговорення ряду ключових питань і положень серед яких право територіальної громади на володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності, земельними ділянками. Розглядатимуться механізми формування місцевих бюджетів.
      Віце-президент Всеукраїнської асоціації фахівців із залучення інвестицій, депутат обласної ради, магістр державного управління Валерій Кокоть проведе тематичну зустріч з головами щодо статуту територіальних громад, місця територіальної громади в системі місцевого самоврядування.

Час оприлюднення з 30 жовтня

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12