Новини за 14 листопада 2007р.

14 листопада 2007 р.

      Навчання та отримання свідоцтва державного зразка є лише першим кроком на шляху адаптації військовослужбовців до умов цивільного життя, кінцевим результатом є їхнє працевлаштування. Починаючи з 2004 року Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів бере участь у програмах ОБСЄ «Людський вимір», «НАТО-Україна» з перепідготовки військовослужбовців спрямованих на допомогу військовослужбовцям, що звільняються з Збройних Сил України у зв’язку з реформуванням. За цей період вже 16 груп загальною чисельністю 313 чоловік успішно пройшли перепідготовку в Центрі. За останніми статистичними даними які отримані після завершення курсу навчання «Керівник в структурі малого бізнесу», яке тривало з 5 червня до 4 липня, 75% слухачів були забезпечені роботою вже у перші два місяці.
      Для забезпечення високого рівня підготовки у відповідності з програмними вимогами перепідготовки представництва ОБСЄ та НАТО які відповідають європейським стандартам Центр задіює потужний викладацький потенціал досвідчених викладачів провідних вищих навчальних закладів, фахівців ведучих підприємств, а також уповноважених представників органів державної влади. Значна кількість слухачів після отримання свідоцтва про перепідготовку державного зразка та сертифікатів ОБСЄ або НАТО отримали перспективні пропозиції від відомих підприємств та організацій області та за її межами. З загальної кількості працевлаштованих можна навести декілька прикладів працевлаштування колишніх військових. Підполковник у відставці Юрій Максимович по завершенню навчання отримав можливість обійняти посаду заступника начальника відділу ВАТ «Чернігівбуд». Ще один з прикладів успішного працевлаштування колишній капітан Повітряних сил ЗСУ Юрій Іванок після закінчення курсів в Центрі відразу одразу отримав декілька пропозицій. Проте свій вибір він зупинив на посаді інженера-технолога виробничо-торгової фрми «Авесан». Дещо пізніше з декілька місяців керівництво підприємства, оцінивши здібності запасника, запропонувало йому вищу посаду — начальника виробничого відділу. Путівку в цивільне життя отримав колишній старший лейтенант Сергій Вахрушев який зараз працює на посаді менеджера в торгівельному центрі «Вена».
      Спільними зусиллями Міського центру зайнятості та Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів по завершенню навчання військових регулярно відбуваються «ярмарки вакансій», де представлені ведучі роботодавці області які інформують військовослужбовців про наявні робочі місця.
      Отже, головна мета навчання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів — отримання нових знань та безболісний перехід до цивільного життя колишніх військових.

Час оприлюднення з 14 листопада

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12