Новини за 19 грудня 2007р.

19 грудня 2007 р.

       «В’ячеслав Чорновіл і Чернігівщина: до 70-річчя від дня народження борця за незалежність України, визначного політичного і державного діяча» — під такою назвою 20 грудня 2007 р. проводитимуться громадські читання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      На цьому форумі планується участь заступника голови, керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Володимира ПРИХОДЬКА і заступника голови Чернігівської обласної ради Олега ОБУШНОГО.
      З доповіддю виступатиме старший науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України, доцент Національного університету «Києво-Могілянська академія», кандидат історичних наук Олег БАЖАН. Це один з провідних українських істориків, автор відомої монографії «Український національний рух: основні тенденції і етапи розвитку (кінець 1950-х – 1980-ті рр.)» та чисельних наукових розвідок.
      У читаннях також передбачені співдоповіді та виступи депутата Чернігівської обласної ради, редактора газети «Світанок над Сіверщиною», голови Чернігівської обласної організації Народного руху України Віктора ЛАБАЗОВА, заступника начальника управління культури і туризму Чернігівської облдержадміністрації, члена ради Чернігівської обласної організації Української народної партії, довіреної особи кандидата в Президенти України у Чернігівській області В’ячеслава Чорновола (1991 р.), керівника апарату фракції НРУ у Верховній Раді України (лютий – травень 1997 р.) Валерія САРАНИ, голови Талалаївської райдержадміністрації Володимира ОПРИШКА, редактора газети «Сіверщина», голови Чернігівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Василя ЧЕПУРНОГО, заступника генерального директора по зв‘язках з громадськістю та пресою державного підприємства «Чернігівстандартметрологія», журналіста Владислава САВЕНКА та інших учасників боротьби за незалежність України та розбудову Української держави.
      Читання організовано відповідно до Обласного плану заходів з відзначення 70-річчя від дня народження борця за незалежність України, одного з лідерів українського правозахисного руху, визначного політичного і державного діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола.
      Організатори читань: управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, управління у справах преси та інформації, управління освіти і науки облдержадміністрації та Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
Час проведення: 20 грудня 2007 р.,з 11.00 до 13.00Місце проведення:м. Чернігів, проспект Миру, 43(будинок засідань обласної ради),третій поверх, конференц-зал.
Час оприлюднення з 18 грудня 2007 р.Виконавець: Михеєнко О.А.конт. тел.: (8-0462)77-43-12