Новини за 21 грудня 2007р.

21 грудня 2007 р.

       «Навіщо НАТО бомбило Югославію?»
       Таке питання пролунало на семінарі «Національна безпека України і НАТО», який 20 грудня провели в Ніжині міська рада, Сіверський інститут регіональних досліджень, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Поставив його один з учасників, сільський голова, відобразивши тим самим поширену думку своїх колег, які разом з депутатами Ніжинської міськради та громадськістю університетського міста о дискутували з проблем євроатлантичної інтеграції України. Як замітив заступник начальника управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації реакція слухачів коливалась протягом дня – від першої зацікавленості до оборонної позиції (за принципом – «розповідайте, мені, а все одно це агресивний блок, бо нас так вчили») до появи інтересу і, зрештою, до емоційної дискусії.
       Власне сам семінар розпочав доцент Національної академії оборони України, кандидат історичних наук Володимир Коряк. Полковник ще радянської армії пояснив чим є НАТО як організація безпеки та оборони, чому вона виникла і які функції виконує зараз. А заодно і відповів на запитання – як так сталося, що він, фаховий військовий тепер не вбачає у колишньому потенційному противникові нашого ворога. Один з висновків Володимира Коряка – НАТО організація навіть демократичніша, ніж Європейський союз, бо в Альянсі всі рішення приймаються консенсусом і, якщо ви чогось не хочете робити, – це ваше суверенне право.
       Дискусія розгорнулася під час виступу доктора історичних наук, професора Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Олексія Гараня. «Міфи про НАТО» – так називалася його доповідь. На думку науковця, тепер в Україні слалася ситуація, коли політичні сили схильні спекулювати на національних інтересах, часом нехтуючи ними, як у випадку НАТО, в гонитві за голосами виборців. Адже значно простіше не роз’яснювати програми, а запропонувати кілька стереотипних гасел щодо російської мови чи НАТО. Коли ж виборчі пристрасті вщухають політики опиняються заручниками своїх різких заяв.
       Розмова з президентом Атлантичної Ради України генералом Вадимом Гречаніновим щодо відносин Росії та НАТО перетворилася на полеміку з широкого кола питань національної безпеки України та її взаємин з найближчими сусідами та іншими ключовими чинниками. Вадим Гречанінов пояснив, чому Україна відмовилися від ядерної зброї, наголосивши ядерні країни гарантували незалежність України. Втім НАТО потрібно, бо це найефективніша нині колективна система безпеки. Між іншим пролунала і така думка – Росія вийшла з договору про обмеження звичайних озброєнь. І тепер вона починає їх посилювати, в тому числі поблизу кордонів України.
       На думку доктора історичних наук, професора Сергія Лепявко ще з часів стародавньої Греції, коли були визначні кордони Європи, він проходив по Дону – це східна межа України. Відповідно для неї стоїть питання не бути чи не бутив Україні в Європі, а включатися в європейські структури чи ні. Хоча за такої постановки питання відмова від участі в них – безглуздя. Історичний досвід, насамперед козацької держави і Української революції 1917 – 1921 рр. яскраво свідчить, що велике значення має правильний вибір зовнішньополітичних пріоритетів.
       Про практику на напрями взаємин України та НАТО розповів на семінарі кандидат історичних наук Володимир Бойко, а про стосунки ЄС та НАТО – викладач Чернігівського державного технологічного університету Юрій Вдовенко. З’ясувалося, що на рівні села, селища міста такий документ як Цільовий план дій Україна – НАТО за жодне рік невідомий, що викликає, принаймні, здивування. Завершився семінар загальною дискусією щодо перспектив всупу України до НАТО, яку провів заступник управління з питань внутрішньої політики Юрій Музика.
       Ми хочемо жити в нормальній державі, де визначені правила гри, ефективно використовуються бюджетні кошти, влада поважає права людини, а місцеве самоврядування має достатньо повноважень і ресурсів для здійснення своїх повноважень – з цим твердженням погодилися всі учасники семінару.

Новини за 20 грудня 2007р.

20 грудня 2007 р.

      24 грудня 1937 в селі Єрки Звенигородського району Черкаської області народився українець, якого часто називають символом сучасної України. Саме тому 20 грудня 2007 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведені громадські читання на тему «В’ячеслав Чорновіл і Чернігівщина: до 70-річчя від дня народження борця за незалежність України, визначного політичного і державного діяча». Його ведучі — заступник голови, керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Володимир ПРИХОДЬКО і заступник голови Чернігівської обласної ради Олег ОБУШНИЙ поставили великого сучасника в один ряд з постатями Т. Шевченка і І. Франка, підкреслили необхідність послідовного й рішучого продовження справи В. Чорновола у розбудові демократичної соборної могутньої і заможної Української держави.
      У заході брали участь учасники боротьби за незалежність України та розбудову Української держави, депутати місцевих рад, представники політичних партій, громадських організацій, вчителі області, викладачі вузів м. Чернігова та молоді державні службовці, які навчалися за професійною програмою підвищення кваліфікації. Організатори читань: управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, управління у справах преси та інформації, управління освіти і науки облдержадміністрації та Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      На початку читань з молитвами за Україну, та упокой душі В. Чорновола і успішне проведення заходу виступив настоятель церкви святих мучеників Чернігівського князя Михаїла і його боярина Федора протоієрей Олег СІРЕНКО.
      Старший науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України, доцент Національного університету «Києво-Могілянська академія», кандидат історичних наук Олег БАЖАН у своїй доповіді дав обґрунтовану оцінку В. Чорновола як незламного борця за незалежність України (він кілька разів був ув’язнений комуністичною державою за «антирадянську пропаганду» (1967-1969, 1972-1979, 1980-1988) і будівничого української державності. Науковець наголосив: «Будучи одним з лідерів радикального крила частини Верховної Ради – Народної Ради – В. Чорновіл сприяв прийняттю Декларації про державний суверенітет України, проголошенню 24 серпня 1991 р. Акту проголошення незалежності України. Перебуваючи з квітня 1992 р. до березня 1999 р.(25 березня 1999 р. загинув в автокатастрофі) на постійній роботі в парламенті України, очолюючи депутатську фракцію НРУ, В. Чорновіл всіляко намагався створити умови для самоствердження, самореалізації національного організму, набуття економічної могутності, культурного розвитку, втілення в життя соборницької ідеї, надання Україні статусу суб’єкта міжнародного товариства».
      Реальним політиком першого десятиліття відновленої держави Україна назвав великого сучасника депутат Чернігівської обласної ради, редактор газети «Світанок над Сіверщиною», голова Чернігівської обласної організації Народного руху України Віктор ЛАБАЗОВ. Він, зокрема, нагадав про боротьбу у 1997 – 1998 рр. В. Чорновола на чолі Руху за вчасну виплату зарплат, які в той час хронічно затримувалися. Характеризуючи народну оцінку цієї постаті співдоповідач вказав, що зустрічі з ним в м Прилуки своїми масштабами можуть зрівнятися тільки з Президентом України В. Ющенком.
      Інший співдоповідач, заступник начальника управління культури і туризму Чернігівської облдержадміністрації і член ради Чернігівської обласної організації Української народної партії Валерій САРАНА був у 1991 р. довіреною особою кандидата в Президенти України у Чернігівській області В. Чорновола, а в лютому – травні 1997 р. керівником апарату фракції НРУ у Верховній Раді України. Він висловив переконання, що на щастя України з’явилася постать такого рівня як В’ячеслав Чорновіл. Своє враження про цю людину він сформулював так: «Він був людиною надзвичайно динамічною та енергійною. Мабуть, саме завдяки його енергії та організаційним здібностям фракція, не дивлячись на свою порівняно невелику чисельність, була дуже впливовою. Я і нині не перестаю дивуватись, як цей чоловік все встигав: і редагувати газету «Час», і керувати фракцією та партією, і бути в курсі всіх політичних, літературних та мистецьких подій. Загибель В.Чорновола – величезна втрата для України».
      Учасники боротьби за незалежність України та розбудову Української держави голова Чернігівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Михайло ДАНИЛЮК, депутат Ніжинської міської ради, заступник директора Ніжинської міської гімназії № 16 Євгенія ШАМШУРІНА, Іван ПАНЧЕНКО, відповідальний секретар Чернігівського міського громадського об’єднання «Сіверяни» Сергій СОЛОМАХА, Олександр КОТЕНКО, заслужений лікар України Володимир МАКСИМОНЬКО відмітили людяність, чесність, принциповість і мудрість та справжній патріотизм цього харизматичного діяча нашого народу. Вони, як і усі виступаючі, підкреслили вплив В. Чорновола на них. А журналіст, заступник генерального директора по зв‘язках з громадськістю та пресою державного підприємства «Чернігівстандартметрологія» Владислав САВЕНОК закликав присутніх читати праці В. Чорновола. Це скаже про нього більше, ніж розповіді інших.
      Депутат Новозаводської районної ради м. Чернігова, голова Чернігівської обласної організації Української народної молоді Андрій ГЛУХЕНЬКИЙ висловив пропозицію назвати одну з улиць м. Чернігова іменем В’ячеслава Чорновола.
      Учасники читань ознайомилися зі стендом, присвяченим великому українцю та отримали збірник «Матеріали до громадських читань «В’ячеслав Чорновіл і Чернігівщина: до 70-річчя від дня народження борця за незалежність України, визначного політичного і державного діяча».
Час оприлюднення з 21 грудня 2007 року
Виконавець: Михеєнко О.А.
конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 19 грудня 2007р.

19 грудня 2007 р.

       «В’ячеслав Чорновіл і Чернігівщина: до 70-річчя від дня народження борця за незалежність України, визначного політичного і державного діяча» — під такою назвою 20 грудня 2007 р. проводитимуться громадські читання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      На цьому форумі планується участь заступника голови, керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Володимира ПРИХОДЬКА і заступника голови Чернігівської обласної ради Олега ОБУШНОГО.
      З доповіддю виступатиме старший науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України, доцент Національного університету «Києво-Могілянська академія», кандидат історичних наук Олег БАЖАН. Це один з провідних українських істориків, автор відомої монографії «Український національний рух: основні тенденції і етапи розвитку (кінець 1950-х – 1980-ті рр.)» та чисельних наукових розвідок.
      У читаннях також передбачені співдоповіді та виступи депутата Чернігівської обласної ради, редактора газети «Світанок над Сіверщиною», голови Чернігівської обласної організації Народного руху України Віктора ЛАБАЗОВА, заступника начальника управління культури і туризму Чернігівської облдержадміністрації, члена ради Чернігівської обласної організації Української народної партії, довіреної особи кандидата в Президенти України у Чернігівській області В’ячеслава Чорновола (1991 р.), керівника апарату фракції НРУ у Верховній Раді України (лютий – травень 1997 р.) Валерія САРАНИ, голови Талалаївської райдержадміністрації Володимира ОПРИШКА, редактора газети «Сіверщина», голови Чернігівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Василя ЧЕПУРНОГО, заступника генерального директора по зв‘язках з громадськістю та пресою державного підприємства «Чернігівстандартметрологія», журналіста Владислава САВЕНКА та інших учасників боротьби за незалежність України та розбудову Української держави.
      Читання організовано відповідно до Обласного плану заходів з відзначення 70-річчя від дня народження борця за незалежність України, одного з лідерів українського правозахисного руху, визначного політичного і державного діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола.
      Організатори читань: управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, управління у справах преси та інформації, управління освіти і науки облдержадміністрації та Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
Час проведення: 20 грудня 2007 р.,з 11.00 до 13.00Місце проведення:м. Чернігів, проспект Миру, 43(будинок засідань обласної ради),третій поверх, конференц-зал.
Час оприлюднення з 18 грудня 2007 р.Виконавець: Михеєнко О.А.конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 18 грудня 2007р.

18 грудня 2007 р.

     &nbspДепутати районних та міських рад Чернігівщини проаналізували сильні та слабкі сторони майбутнього вступу України до Північноатлантичного альянсу під час семінару-тренінгу «Національна безпека України і НАТО», який відбувся в рамках проекту «Залучення депутатів місцевих рад та керівників територіальних громад до навчання з євроатлантичної інтеграції за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Захід, що проходив в Центрі підвищення кваліфікації, організовано спільно з громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень».
     &nbspВідкрили навчання заступник голови обласної ради Олег Обушний, який акцентував увагу на неабиякій важливості навчання питанням євроатлантичної безпеки саме керівних осіб органів місцевого самоврядування в даному випадку — це заступники голів райдержадміністрацій, які мають можливість на місцях проводити роз’яснювальну роботу.
     &nbspВалерій Кокоть — секретар комісії з міжрегіонального та транскордонного співробітництва обласної ради зазначив, що на сьогодні спостерігається брак інформації стосовно євроатлантичної безпеки та партнерства тому подібного роду навчання здатне заповнити існуючий вакуум.
     &nbspПредставник фонду «Відродження» пан Дмитро Шульга коротко розповів про історію створення фонду та його діяльність на території України та далеко за її межами, зазначивши, що фінансова підтримка просвітницької роботи є одним з пріоритетних напрямків їх діяльності. В даному випадку — це інформування посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо євроатлантичної безпеки діяльності НАТО, шляхів співробітництва та механізмів вступу України в організацію Північноатлантичного договору.
     &nbspЗахід проходив в інтерактивній формі. Його тренери – Володимир Бойко та Володимир Коряк, стимулюючи дискусії між слухачами та чергуючи міні-лекції з діловими іграми, намагалися якомога об’єктивніше висвітлити як діяльність НАТО, так і аспекти національної безпеки України.
     &nbspУчасники семінару мали змогу самі виступити в ролі експертів, та під час роботи в групах накреслити напрями діяльності та шляхи взаємодії таких організацій як ООН, ЄС, ОБСЄ та НАТО.
     &nbspСеред шансів, які отримає Україна в разі вступу до НАТО, представники громад виділили: передумови для інтеграції в інші політичні та економічні структури, збільшення іноземних інвестицій в економіку, залучення провідного досвіду розвинутих країн, підтримка сусідів – членів НАТО, зокрема Польщі.
     &nbspЯк загрози називалися витіснення вітчизняних товарів більш дешевими іноземними, посилення терористичних проявів, посилення безробіття в сільському господарстві.
     &nbspПри цьому слухачі досить об’єктивно оцінювали сучасний стан справ в Україні, що заважає її інтеграції в європейську спільноту. Це і прояви корупції, занедбаний стан сільськогосподарського виробництва, недосконалість законодавчої бази, правовий нігілізм громадян, відсутність національної об’єднуючої ідеї в керівних органах держави, недостатня кількість енергетичних ресурсів, матеріалоємне і енергоємне виробництво.
     &nbspОсобливо хвилювали слухачів практичні аспекти євроатлантичної інтеграції України: що станеться з нашим оборонним комплексом, чи будуть знищені склади боєприпасів, якою буде армія, чи зможемо ми отримати реальні прибутки від вступу, як складатимуться взаємовідносини з сусідами?
     &nbspУчасники семінару мали можливість накреслити пропозиції до плану дій Україна-НАТО на 2008 рік. Серед них: забезпечення переходу до професійної армії та у зв’язку з цим, розробка програми забезпечення зайнятості молоді, вирішення питань по знищенню боєприпасів, реформування судової системи, вдосконалення системи правової бази в цілому, економічне співробітництво з державами членами НАТО і наостанок, активізація інформаційної компанії у сфері євроатлантичної інтеграції. Цікаво, що власне військові аспекти плану становили лише третину пропозицій, більше уваги було приділено економічним та соціально-правовим питанням майбутнього плану-дій.
     &nbspПоряд з прихильним ставленням до НАТО, деякі учасники прибули на семінар і з вкрай негативними стереотипами. Зокрема у заході взяв участь депутат від комуністичної партії України. Ставши активно на захист уявлення про Україну та Грузію як своєрідні пішки у боротьбі великих держав за природні багатства та позаблоковий статус нашої держави, він став чи не найактивнішим та найсумліннішим учасником навчання. Цікаво, що семінар викликав інтерес і з блоку антинатівськи налаштованих організацій міста, які організували навіть невелике пікетування, чим, до речі сприяли значній популяризації заходу.
     &nbspПід час підбиття підсумків у своїх анкетах слухачі висловили прагнення використовувати отриманий досвід в роботі з колегами-депутатами та своїми громадами. Отож, робота в цьому напрямі триватиме.
Час оприлюднення з 18 грудня 2007 рокуконт. тел.: (8-04622)77-43-12

Новини за 14 грудня 2007р.

14 грудня 2007 р.

      Загальноукраїнський проект «Залучення депутатів місцевих рад та керівників територіальних громад до навчання з євроатлантичної інтеграції» реалізується в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Він організований громадською організацією Сіверський інститут регіональних досліджень у партнерстві з Донецьким, Київським, Кіровоградським та Чернігівським центрами перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
      Це вже третій з першої серії тренінгів «Національна система безпеки України і НАТО». Подібного роду заходи вже проведені в Києві та Донецьку та плануються в Кіровограді.
      В семінарі-тренінгу братимуть участь депутати місцевих рад Чернігівської області. Проводитимуть тренінги доцент національної академії оборони України Володимир Коряк та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.
      У відкритті навчання запланована участь заступника голови обласної ради Олега Обушного та директора Чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимира Бойка, а також представників організації партнерів проекту Київського та Кіровоградського Центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

17 грудня , понеділок

17 грудня , понеділок

 

10.30 – 10.45

Відкриття семінару

 

10.45 – 11.30

Знайомство, презентація проекту, вивчення очікувань від семінару, тестування, напрацювання правил роботи

 

11.30 – 11.40

Перерва на каву

 

11.40 – 13.10

Європейські та світові організації системи безпеки: ООН, НАТО, Ради Європи, ОБСЕ, ЕС, їх роль в системі взаємно підсилюючих інституцій

Гра «ажурна пилка» (вивчення і презентація
абстрактів з наданого стислого тексту, присвячених зазначеним організаціям) – 60 хв.

Комп’ютерна гра щодо країн-членів НАТО – 30 хв.

 

13.10 – 14.10

 

Обідня перерва

14.10 – 15.40

Що таке НАТО як організація безпеки і оборони

Міні-лекція з мультимедійною презентацією – 30 хв.

Гра «критерійний покер» на теми «Переваги вступу до НАТО» та «Недоліки вступу до НАТО» – 60 хв.

 

15.40 – 15.55

Перерва на каву

 

15.55 – 18.10

Перспективи вступу України до НАТО

Перегляд фільму «Нова Польщавільний вибір» та його обговорення – 35 хв.

SWOTаналізознайомлення з його основними засадами, перший етап роботи в групах – 100 хв.

 

18 грудня , вівторок

 

8.00 – 8.45

НАТО – ЄС: в чому різниця і що їх об’єднує

Міні-лекція з мультимедійною презентацією – 25 хв.

Гра «діамантове ранжування» (відповідь на запитання «Чому ЄС використовує НАТО як систему безпеки») – 20 хв.

 

8.50 – 9.35

Етапи та напрями співробітництва України та НАТО

Міні-лекція з мультимедійною презентацією – 15 хв.

Гра «ажурна пилка» (вивчення питань внутрішньої політики України згідно Цільового Плану Україна-НАТО на 2007 р. та напрацювання пропозицій до проекту цього документу на 2008 р.) – 30 хв.

 

9.35  – 9.50

Перерва на каву.

 

9.50 – 11.20

Варіант № 1

Взаємини НАТО Україна Росія

Міні-лекція з мультимедійною презентацією – 30 хв.

Гра «метаплан» (шляхом мозкового штурму та дискусії має відповісти на запитання як реалізується їхня взаємодія) – 60 хв.

 

11.20  – 11.30

Перерва на каву.

 

11.30 – 12.15

Перспективи вступу України до НАТО

Презентація результатів SWOTаналізу

 

12.15 – 12.40

Підбиття підсумків семінару. Анкетування учасників.

 

 

       Запрошуються представники ЗМІ. Місце проведення:; м. Чернігів, проспект Миру, 43, перший поверх коридор праворуч, аудиторія №116, Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів (Будинок обласної ради).
Початок: ; о 10.30, 17 грудня 2007 р.
Контактні телефони:
Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій – 676-052
Час оприлюднення з 14 грудня 2007 р.
Виконавець: Михеєнко О.А.
конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 10 грудня 2007р.

10 грудня 2007 р.

      Сорок п’ять секретарів сільських рад з Городнянського, Корюківського, Прилуцького, Ріпкинського та Талалаївського районів протягом тижня підвищуватимуть свою кваліфікацію під час другої сесії в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      Саме на секретарів покладена значна частина обов’язків в територіальній громаді. Зокрема, вони повинні бути обізнаними у питаннях організації роботи з документами, порядку реєстрації актів цивільного стану, дотримання законодавства про громадянство та паспортний режим, взяття на військовий облік військовозабов’язаних.
      Відбудеться обговорення правового регулювання земельних відносин та протидії корупції в сфері земельних відносин за участю начальника відділу головного управління земельних ресурсів у Чернігівській області Ігоря Пузана та програмного директора Чернігівського громадського комітету прав людини Тухана Едієва.
      Представники управління державної ветеринарної медицини в області та відділення комунальної гігієни обласної санітарно-епідеміологічної станції під час круглого столу розглядатимуть проблематику реалізації повноважень органів місцевого самоврядування у сфері безпеки життєдіяльності територіальних громад та окремих громадян.
      Депутат Чернігівської обласної ради, редактор газети «Світанок над Сіверщиною» Віктор Лабазов висвітлить сторінки життя та діяльності борця за незалежність України, одного з лідерів українського правозахисного руху, визначного політичного і державного діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола, якому 24 грудня п.р. виповнилося б 70 років.Під час виїзного практичного заняття планується ознайомитись з досвідом роботи територіальної громади с. Киїнка Чернігівського району.

Час оприлюднення з 10 грудня 2007 року

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)77-43-12

Новини за 7 грудня 2007р.

7 грудня 2007 р.

       «Навчання за курсом «Керівник в структурі малого бізнесу» виступає своєрідним містком між військовою службою та цивільним життям», — такі слова прозвучали з вуст слухача майора Юрія Вєткіна під час підбиття підсумків навчання та обміну думками щодо вдосконалення навчальної програми в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Слід сказати, що це друга група в цьому році яка завершила навчання за підтримки програми ОБСЄ «Людський вимір». В заході прийняли участь заступник обласного військового комісара підполковник Анатолій Кирилюк та представник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації, полковник у відставці Сергій Болдирєв. Вони привітали колишніх військових з успішним заверешенням курсу, зазначивши, що навчання — це реальний крок на шляху адаптації до нових умов життя, в які вони вступають, причому в новій якості — не як військовослужбовці, а вже як цивільні особи які мають необхідні знання щодо відкриття власної справи та роботи з персоналом .
      По завершенню виступів слухачам було вручено свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка з напряму «Менеджмент» та сертифікати ОБСЄ.

***

      Завершилася друга сесія навчання резерву кадрів на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів (міст обласного значення) з виконавчої роботи, заступників начальників управлінь, відділів та інших підрозділів облдержадміністрації.

Час оприлюднення з 7 грудня 2007 року

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12

Новини за 4 грудня 2007р.

3 грудня 2007 р.

       «Він був і залишається нашим сучасником», – такими словами депутат Чернігівської обласної ради, редактор газети «Світанок над Сіверщиною» Віктор Лабазов оцінив життєвий шлях борця за незалежність України, одного з лідерів українського правозахисного руху, визначного політичного і державного діяча В’ячеслава Чорновола.
      Він розповів про життя та діяльність легендарного Героя України, 70-річчя від дня народження якого 24 грудня п.р. відзначається на державному рівні. Слухачі – резерв кадрів на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів (міст обласного значення) з виконавчої роботи, заступників начальників управлінь, відділів та інших підрозділів облдержадміністрації. Впродовж тижня державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування навчатимуться на другій сесії у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищенні кваліфікації за професійною програмою підвищення кваліфікації.Вони отримають нові знання та вдосконалять уміння з державного управління та місцевого самоврядування, психології службового спілкування, ділової риторики, окремих напрямів державної політики, ознайомляться з організацією роботи головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. Навчання завершиться комп’ютерним тестуванням та захистом випускних робіт слухачів.
      На фото: (зліва направо стоять) В.Лабазов та представник Центру

Час оприлюднення з 3 грудня 2007 року

Вик.: Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-04622)7-43-12