Новини за 17 січня 2008р.

17 січня 2008 р.

      Керівники територіальних громад Бахмацького району разом з першим заступником голови райдержадміністрації Ольгою Допою і заступником голови районної ради Олександром Ткаченком висловили серйозне занепокоєння відсутністю з 1 січня цього року процедури впровадження правових механізмів орендних відносин у зв’язку з вступом у дію змін до земельного законодавства. Це була одна з найгостріших тем виїзного семінару-тренінгу «Правове регулювання земельних відносин» , який 17 січня провів Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в Бахмацькій райдержадміністрації.
      Слухачі визначали варіанти дій місцевих рад, відповідно до чинного законодавства, щодо реалізації права розпорядження чи володіння малозабезпеченими верствами населення земельними ділянками після успадкування майна. Вони розглянули механізми відведення земель та продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.
      Викладач тренінгу – начальник відділу ринку та оцінки земель головного управління земельних ресурсів у Чернігівській області Ігор Пузан, зокрема наголосив на необхідності додержання контрольними службами процедури державної реєстрації договорів аренди та проплати з орендних зобов’язань по землі.
      Учасники навчання отримали в електронному вигляді навчально-методичний посібник авторів В.Будлянського, І.Пузана, Н.Орлової, С.Фесенка «Актуальні питання земельного законодавства України» , навчально-методичний збірник «Правове регулювання земельних відносин» та інші видання Центру.
      Проведений у м. Бахмач виїзний семінар-тренінг на тему «Правове регулювання земельних відносин», відповідно до плану-графіка навчання кадрів на 2008 рік, затвердженого спільним розпорядженням голови облдержадміністрації та голови обласної ради від 21 грудня 2007 р. № 37, перший з чотирьох запланованих у цьому році в різних районах області.

Час оприлюднення з 18 січня 2008 року
Виконавець: Бутко С.В.
конт. тел.: (8-0462)77-43-12