Новини за 18 січня 2008р.

18 січня 2008 р.

      Як відомо, Президент України Віктор Ющенко виступив ініціатором проекта закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» №1313, зареєстрованого 10 січня 2008 р. у Верховній Раді України. Його суть – активізація участі громадян в роботі органів місцевого самоврядування через процедури і механізми безпосередньої демократії.
      Саме питанням інформування посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо створення рівних можливостей жителям територіальної громади для активної участі в місцевому самоврядуванні присвячено триденний семінар «Залучення громадян до участі в місцевому самоврядуванні» , який відбувся в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для секретарів селищних, міських (міст районного значення) рад.
      Протягом трьох днів секретарі спілкувалися з представниками органів державної влади щодо порядку проведення і окреслення кола питань для загальних зборів громадян, порядку висунення і розгляду в радах місцевих ініціатив, а також проведення суспільних слухань. Розглядалися також питання щодо запобігання і протидії корупції у сфері місцевого самоврядування та допомога з боку громадськості, а також участі громадян у висвітленні роботи органів місцевого самоврядування в засобах масової інформації.
      Активно обговорювався слухачами з представником відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради досвід залучення громадян Чернігова в роботі Чернігівської міської ради.
      Секретарі взяли участь у круглому столі на тему: «Соборність України: історія і сучасність» до відзначення Дня Соборності України 22 січня 2008 року. Перед учасниками виступили завідувач кафедри історії слов’ян ЧДПУ ім.Т. Г.Шевченка, доктор історичних наук, професор Сергій Лепявко, доцент кафедри історії України та археології ЧДПУ ім.Т. Г.Шевченка, кандидат історичних наук Тамара Демченко та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Час оприлюднення з 18 січня 2008 року
Виконавець: Михеєнко О.А.
конт. тел.: (8-04622)77-43-12