Новини за 8 лютого 2008р.

07 лютого 2008 р.

       «Рішенням Конституційного суду України від 22 вересня 2005 р. скасовано дію норми постанови Верховної Ради УРСР щодо встановлення кінцевого терміну безоплатної приватизації землі для громадян» – у відповідь на чисельні питання наголосив викладач семінару-тренінгу «Правове регулювання земельних відносин» , начальник відділу ринку та оцінки земель головного управління земельних ресурсів у Чернігівській області Ігор Пузан . Це виїзне навчання 7 лютого 2008 р. у Коропі провів Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації для керівників територіальних громад району.
      Вони разом із заступником голови Коропської районної ради Віктором Дворецьким, керівником апарату Коропської райдержадміністрації Олександрою Бойченко висловили серйозне занепокоєння відсутністю з 1 січня цього року процедури впровадження правових механізмів орендних відносин у зв’язку з вступом у дію змін до земельного законодавства. Це була одна з найгостріших тем навчання. Також слухачі оцінили вкрай проблемним питання щодо винесення в натуру (на місцевості) земельних часток паїв, розроблених суб’єктами господарювання за кошти Міжнародного фонду підтримки приватизації землі в Україні.
      Слухачі визначали варіанти дій місцевих рад, відповідно до чинного законодавства, щодо реалізації права розпорядження чи володіння малозабезпеченими верствами населення земельними ділянками після успадкування майна. Вони розглянули механізми відведення земель та продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.
       І. Пузан, зокрема акцентував увагу додержання контрольними службами процедури державної реєстрації договорів аренди та проплати з орендних зобов’язань по землі.
      Необхідно вводити у сільських радах району посади землевпорядників – це один із висновків, який зробили керівники територіальних громад району в кінці навчання. Вони також отримали в електронному вигляді навчально-методичний посібник авторів В.Будлянського, І.Пузана, Н.Орлової, С.Фесенка «Актуальні питання земельного законодавства України», навчально-методичний збірник «Правове регулювання земельних відносин» та інші видання Центру.
      ФОТО:1) – на відкритті навчання заступник голови Коропської районної ради Віктор Дворецький, керівник апарату Коропської райдержадміністрації Олександра Бойченко, начальник відділу ринку та оцінки земель головного управління земельних ресурсів у Чернігівській області Ігор Пузан, начальник навчально-методичного відділу Центру Сергій Бутко;
      2) – слухачі обговорюють проблеми реалізації вимог земельного законодавства;
      3) – під час перерви І.Пузан дає індивідуальні консультації керівникам територіальних громад.

      Час оприлюднення з 8 лютого 2008 року
      Виконавець: Бутко С.В.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12