Новини за 13 лютого 2008р.

13 лютого2008 р.

 

Представники органівдержавної влади та місцевого самоврядування зустрілися сьогодні з студентами випускнихкурсів Чернігівських вищ, які з 31 березня по 11 квітня 2008 р. навчатимутьсяза програмою семінару «Державна служба в Україні: правовийстатус, стиль і методи роботи» в Чернігівському центрі перепідготовки тапідвищення кваліфікації кадрів. Співорганізаторами їх навчання є управліннядержавної служби Головдержслужби України в області та Центр перепідготовки тапідвищення кваліфікації кадрів.

«Програма навчання молодііснує з 2004 року, періодично модернізується, зазнає змін з урахування потребчасу та має на меті познайомити майбутніх дипломованих фахівців з основнимизасадами роботи державного службовця, посадової особи місцевого самоврядування,та, одночасно, сприяти роботі кадрових служб органів влади щодо пошукупотенційних спеціалістів» — сказав під час організаційних зборів директорЦентру Володимир Бойко. Він також детально зупинився на програмі, за якоюнавчатиметься студентська молодь, на її теоретичному та практичному наповненні.Зокрема, слухачі стажуватимуться в органах державної влади та місцевогосамоврядування. Наприкінці навчання студентство відвідає Верховну Раду України.

«Великийдіапазон професійного росту від спеціаліста до Президента — такі перспективидержавної служби. Тому у молоді існує певна зацікавленість до державної службиі ми йдемо назустріч, зараховуючи студентів до кадрового резерву» — підкресливначальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Василь Колодін,спілкуючись із слухачами. Він розповів студентам про структуру обласноїдержавної адміністрації, про систему прийому на державну службу, процедуруконкурсного відбору, посадові обов’язки.

«Державна служба — цепрофесія, а не аматорство, тому перш ніж ставати на державну службу подумайте –чи це є вашим чи ні. На державну службу мають приходити люди високопрофесійні,досвідчені, які зможуть представляти органи державної влади» — зазначив начальникуправління державної служби Головдержслужби України в області, магіструправління суспільним розвитком Микола Стрілець. На сьогодні на державнійслужбі працює 20% молоді (до 27 років) і це є непоганим показником. Такезалучення корисно для органів влади, адже молодь може нести нові ідеї,реалізувати своє роботи  бачення в умовахреформування всіх органів влади. Тому прагнення молоді до служби в органахдержавної влади – позитивний показник і заслуговує на повагу з бокупредставників сучасної влади, яка в свою чергу має все зробити аби молодьприйшла на державну службу.

Заступник начальникаорганізаційного відділу апарату обласної ради Олександр Антоненко наголосив –тепер не лише органи виконавчої влади, але і органи місцевого самоврядуваннянадзвичайно потребують нових кадрів, а саме — молоді, яка має поповнювати рядипосадових осіб.

На думку заступниканачальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістюоблдержадміністрації, голови обласної організації «Спілки молодих державнихслужбовців» Юрія Музики перебуваючина стажуванні після навчання в Центрі студенти матимуть можливість побачитидержавну службу з середини. Він детально розповів про очолювану ним організаціюСпілки, її діяльність, зазначивши – молода людина має займаючи активнугромадську і лише тоді їй посміхається доля, вона досягає поставленої мети.Отож, цікавтеся, прагніть та досягайте.

Назвершення зустрічі учасник аналогічної програми навчання в Центрі 2004 р.,головний спеціаліст з питань комп’ютеризації відділу  інформаційного забезпечення апарату обласноїради Максим Цирулін поділився своїми враженнями щодо свого шляху до органувлади, стажування та висловив думку – якщо у вас є бажання стати державнимслужбовцем то обов’язково скористайтеся цією можливістю, щоб потім не жалкуватипро це все життя.

 

 

 

 

Час оприлюдненняз 13 лютого  2008 року

Виконавець: МихеєнкоО.А.

конт. тел.:(8-0462)77-43-12