Новини за 14 лютого 2008р.

14 лютого 2008 р.

 

«Ці книги мають на метіпопулярно передати дух епохи, реалістично, «без скиглення» відверто розповідають про історію українцівта української держави. Девіз кожної книги: Годі скиглити! Шануймося!» —зазначив доктор історичних наук Віктор Брехуненкопід час  презентації книжок  в Чернігівському центрі перепідготовки тапідвищення кваліфікації кадрів.

Він,  а також професор із Запоріжжя Анатолій Бойкозапочаткували проект видавництва популярних книг з історії України, авторамияких є знані вітчизняні фахівці. Таким чином не лише вузьке коло істориків, якце було дотепер, зможуть ознайомитися з фактами минулого нашої країни, якістали відомі протягом останніх років. Всього заплановано до друку понад 200книжок, а вже вийшло 30. Темп – пять книжок за дві місяці.Тираж – пять тисяч кожна.

Перший проект має назву«Про Українців з гонором і гумором». До нього ввійшли декілька серій, серед яких: «Великі українці», «Наші полководці»,«Перемоги української зброї», «За незалежність і Соборність», «Московськаблагодать», «Український стіл», «І сміх і гріх». Другий проект —  «Геноцид українців»,  який розпочатий книгами «Геноцид та репресії»та «Голодомори».

«Ми прагнули в цій серіїпопулярних книжок показати різноманіття різних точок зору на українськуісторію, реалістично змалювати минувшину якою б вона не була чи трагічною чигероїчною без прикрас. Але ми можемо сказати що маємо велику історію, яку требаповажати та говорити про неї»  —підсумував свій виступ Віктор Брехуненко.

 «Ці книги на історичну тематику маютьзаповнити сучасний інформаційний простір. Для реалізації проекту зібралисянауковці, які прагнуть зробити свій внесок у формування українськоїсамосвідомості та ліквідувати ту прогалину, що існує в умовах відсутностіісторичного виховання на відміну від Заходу. Саме ці видання патріотичновиховують та заповнюють вакуум, який існує відносно історичної минувшиниУкраїни. Вони розраховані на осіб будь-якого віку та мають донести об’єктивніфакти з історії нашої держави», — зазначив завідувач кафедри Чернігівськогодержавного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, доктор історичнихнаук, професор, Сергій Лепявко під час зустрічі.

Презентація відбулася заучасті вчителів загальноосвітніх шкіл Чернігова, слухачів Інститутупіслядипломної освіти вчителів, викладачів вищих навчальних закладів, науковців,а також  студентства.

Часоприлюднення з 14 лютого 2008 року

Виконавець:Михеєнко О.А.

конт. тел.:(8-0462)77-43-12