Новини за 15 лютого 2008р.

15 лютого 2008 р.

 

Методика навчання та йогоспрямованість на здобуття нових знань та навичок в Чернігівському центріперепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів отримали в середньому оцінку в9.5 балів  за 10 бальною шкалою. Саметаку цифру показало традиційне анкетування слухачів, а саме землевпорядниківсільських рад та бухгалтерів сільських, селищних рад, які навчалися з 11 по 15лютого 2008 р. за професійною програмою підвищення кваліфікації.

 

 

 

Традиційно оцінюючи викладачів,більшості з них, по критеріям «обізнаність з тематикою», «вміння викладачарозкрити тему», слухачі дали високу оцінку, щоправда дехто по критерію «ступіньреалізації програми» отримав і дещо менший бал. Це може свідчити і як про недостатність вміння викладача мобільнопристосовувати свій виступ до загального навчального курсу так і про субєктивність сприйняття декого зслухачів.

 

 

Серед питань, висвітлених напершій сесії навчання, найважливішими для бухгалтерів стали: особливостівиконання місцевих бюджетів в умовах їх казначейського обслуговування,особливості контролю за виконанням закону про бюджет та методи перевіркидотримання його вимог, доходи місцевих бюджетів та їх планування, правоверегулювання управління об’єктами комунальної власності. Зважаючи на те, що станзабезпечення комп’ютерним обладнанням в районах області залишає бажати кращого,спеціалістів з бухгалтерського обліку дуже зацікавили інформаційні  технології, зокрема, програма Microsoft Office Excel, програмний комплекс «БЕСТ ЗВІТНІСЬ ПЛЮС», що стосуєтьсябюджетних установ.  

Тому й побажанням на наступненавчання стало продовження вивчення питань автоматизації та використання комп’ютерних технологій у практичній роботіпосадових осіб місцевого самоврядування. Також вкрай необхіднебухгалтерам висвітлення тендерних процедур, механізм оренди та продажуземельних ділянок, тобто ті питання, які є найболючішими сьогодні у нашому суспільствіі де є чи не найбільша кількість порушень чинного законодавства.

Саме тому для в обох групахслухачів значний резонанс викликали теми з антикорупційного законодавства,звернень громадян.

Землевпорядників же, окріміншого, зацікавила і грошова оцінка земель населених пунктів, правоверегулювання служби в органах місцевого самоврядування.

Тому Центр в подальшомупрацюватиме над вдосконаленням існуючих навчальних програм, аби максимальнозадовольнити вимоги слухачів.

 

 

 

 

 

 

 

НА ФОТО:

 

«Більше занять з ком’ютерноїграмотності!» підбіттяпідсумків першої сесії навчання бухгалтерів сільських і селищних рад за участюзаступника директора Центру Тамари Куприяненко такуратора групи Олега Михеєнка

 

Бухгалтеримісцевих рад в комп’ютерному класі

 

«Що будемо вчити на другій сесії?» – обговорювалив останній день першої сесії навчання землевпорядників сільських, селищних іміських рад районного значення з в.о. начальникаголовного управління земельних ресурсів у Чернігівській області ЮріємМорозовим, в.о. начальника управління з контролю завикористанням та охороною земель у Чернігівській області Олегом Мамєєвим та начальникомнавчально-методичного відділу Центру Сергієм Бутком

 

Правовіта організаційні засади запобігання корупції, виявлення та припинення їїпроявів у земельних відносинах обговрювалися з заступником Чернігівського міжрайонногоприродоохоронного прокурора Володимиром Негодою

 

«Організація роботи по роботі зі зверненнями громадян уземельних відносинах» тема виступу головного спеціаліста відділу правової та кадрової роботи головногоуправління земельних ресурсів у Чернігівській області Віталія Будлянського

 

 

Часоприлюднення з 15 лютого 2008 року

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.:(8-0462)77-43-12