Новини за 21 лютого 2008р.

21 лютого 2008 р.

 

Завершено перший з серії семінарів «Роль органів місцевого самоврядуваннящодо контролю за станом торгівельного і побутового обслуговування населення тазахисту прав споживачів», що 2008 р. заплановані для сільських голів в Центріперепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

За численними проханнями в останній день навчання голови територіальнихгромад отримали компакт-диски, де вміщено збірники та посібники щодо управлінняземельними ресурсами, вчинення окремих видів нотаріальних дій в органахмісцевого самоврядування, податкового регулювання, тендерних процедур,бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, протидії корупції,оренди комунального майна, стратегічного планування на місцевому рівні. Цятрадиційна форма роботи закладу спрямована на виконання дорадчої функції Центруяк методичного закладу для місцевих органів влади.

За бажанням слухачі також отримали популярні та науково-публіцистичніматеріали: збірники, журнали, буклети з інформацією щодо європейської таєвроатлантичної інтеграції України — це стало можливим завдяки надходженнямлітератури від Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції та Інститутутрансформації суспільства. Виданні покликаніпоповнити фонди сільських бібліотек, шкіл, а також виставлятимуться в сільськихрадах для загального ознайомлення.

***

 

«Требажити не лише сьогоднішнім днем а також і наперспективу. Сьогодні інвестор приходить у кожнийнаселений пункт району і органам влади необхідно навчитися співпрацювати зними»наголосивголова Борзнянської райдержадміністрації Володимир Бикович. З такою рекомендацією21 лютого 2008 р. він звернувся докерівників територіальних громад Борзнянщини навідкритті виїзного семінару-тренінгу «Створення стратегічного плану розвиткутериторіальної громади», якийорганізував Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікаціїкадрів.

Під час навчання, яке проводили депутат Чернігівської обласної ради,віце-президент Всеукраїнської асоціації фахівців із залучення інвестицій Валерій Кокоть та заступник начальника управлінняінвестицій і туризму Чернігівської міської ради Денис Дьомін, були розглянуті методології стратегічного плануванняекономічного розвитку територіальної громади. Вони успішно використовується вкраїнах Східної Європи та України. Учасники тренінгу проаналізували шляхи їхзастосування органами місцевого самоврядування району.

Наприкінці зустрічі заступник директора Центру Тамара Куприяненкопрезентувала нове видання Центру – навчально-методичний посібник Ніни Давиденко «Вчинення окремихвидів нотаріальних дій в органах місцевого самоврядування».

 

 

 

Часоприлюднення з 21 лютого 2008 р.

Виконавець:Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-0462)77-43-12