Новини за 25 лютого 2008р.

25 лютого 2008 р.

       «Чоловіків треба берегти! Але це не відміняє реалізації державної політики рівності жінок і чоловіків», – наголосила заступник декана історичного факультету Чернігівського державного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук, доцент, голова Чернігівської міської громадської організації «Центр ґендерних ініціатив» Лариса Юда під час виступу щодо ґендерної політики в органах державної влади. Цій темі було присвячено перше заняття слухачів,які розпочали навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації резервістів на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення. Протягом тижня вони розглядатимуть основи державного управління, та правові аспекти, що регулюють діяльність місцевих органів влади.
      Під час першої сесії слухачі обговорять питання, що стосуються конституційних засад державного управління і державної служби та нормативно-правових актів, які регламентують державне управління.
      Актуальним та цікавим для даної групи слухачів має бути конверсаторіум з теми: «Структура та компетенція органів державного управління на території. Взаємодія органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Делеговані повноваження».
      Під час круглого столу з теми: «Визначні сторінки історії українського національно-визвольного руху в XIX-XX ст.: визвольний та правозахисний рух в Україні в 60–80-ті XX ст., Василь Стус» заплановано перегляд фільму «Від хрущовської «відлиги» до «Празької весни».
      Програмою передбачено ознайомлення слухачів з етико-психологічними особливостями роботи державних службовців та розгляд інших питань, що є наразі актуальними.