Новини за 29 лютого 2008р.

29 лютого 2008 р.

       «Стан роботи місцевих державних адміністрацій оцінюється станом життя простої людини», — такі слова Президента України Віктора Ющенка навів на початку свого виступу перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Черниш, наголосивши, що це завдання є досить непростим і вимагає значних зусиль. Він 29 лютого брав участь у підбитті підсумків першої сесії навчання резерву на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення.
      Г.Черниш, звертаючись до присутніх, окреслив головні вимоги до керівників в органах державної виконавчої влади: «Ми всі прості люди, маємо певні проблеми. Але, на жаль, коли стаємо можновладцями, забуваємо про інших людей. Це вкрай негативна тенденція. Коли ти забув про людей, не варто працювати в органах влади. Посадовці обов’язково повинні зустрічатися з громадянами, бути в курсі їх проблем та негараздів. Гасло «дійти до кожного» повинно стати девізом нашої роботи. Але простого спілкування замало. Необхідні інтенсивні дії в цьому напрямі. До загальної справи треба залучати сили громади, її авторитетних представників».
      Серед пріоритетів діяльності облдержадміністрації, всієї системи влади в області названі: багатодітні сім’ї, забезпечення гідних умов навчання дітей та молоді, соціальний захист всіх вразливих верств населення.
      Перший заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що державні службовці повинні реалізовувати політику держави, а не окремих партій чи груп впливу. В органах влади необхідне прискорення викорінення корупції, незадовільного виконання службових обов’язків.
       «Як можна відноситися до батьківщини не поважаючи її історію?» — з таким питанням він звернувся до аудиторії і наголосив, що працівники органів влади повинні приділяти увагу вшануванню національних святинь, пам’ятних подій нашої історії. На окрему увагу заслуговують в нашій області події загальнонаціонального значення — вшанування Батуринської трагедії, Героїв Крут , жертв Голодомору. Ми повинні виховувати свою громадянську позицію, бути гордими з того, що ми цю історію пам’ятаємо. Тільки тоді Українці будуть великим гордим народом.
      Разом зі слухачами відбулося обговорення проблем, які існують в районах.
       «Лобіювання добрих справ є ваше головне завдання», — побажав Г.Черниш на завершення своєї зустрічі з резервом на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення.
      Слухачі на першій сесії навчання отримали начально-методичні матеріали «Ефективно управляти» та «Рекомендації щодо підвищення ефективності управлінської роботи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування».

      Час оприлюднення з 29 лютого 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12