Новини за 29 лютого 2008р.

29 лютого 2008 р.

       «Стан роботи місцевих державних адміністрацій оцінюється станом життя простої людини», — такі слова Президента України Віктора Ющенка навів на початку свого виступу перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Черниш, наголосивши, що це завдання є досить непростим і вимагає значних зусиль. Він 29 лютого брав участь у підбитті підсумків першої сесії навчання резерву на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення.
      Г.Черниш, звертаючись до присутніх, окреслив головні вимоги до керівників в органах державної виконавчої влади: «Ми всі прості люди, маємо певні проблеми. Але, на жаль, коли стаємо можновладцями, забуваємо про інших людей. Це вкрай негативна тенденція. Коли ти забув про людей, не варто працювати в органах влади. Посадовці обов’язково повинні зустрічатися з громадянами, бути в курсі їх проблем та негараздів. Гасло «дійти до кожного» повинно стати девізом нашої роботи. Але простого спілкування замало. Необхідні інтенсивні дії в цьому напрямі. До загальної справи треба залучати сили громади, її авторитетних представників».
      Серед пріоритетів діяльності облдержадміністрації, всієї системи влади в області названі: багатодітні сім’ї, забезпечення гідних умов навчання дітей та молоді, соціальний захист всіх вразливих верств населення.
      Перший заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що державні службовці повинні реалізовувати політику держави, а не окремих партій чи груп впливу. В органах влади необхідне прискорення викорінення корупції, незадовільного виконання службових обов’язків.
       «Як можна відноситися до батьківщини не поважаючи її історію?» — з таким питанням він звернувся до аудиторії і наголосив, що працівники органів влади повинні приділяти увагу вшануванню національних святинь, пам’ятних подій нашої історії. На окрему увагу заслуговують в нашій області події загальнонаціонального значення — вшанування Батуринської трагедії, Героїв Крут , жертв Голодомору. Ми повинні виховувати свою громадянську позицію, бути гордими з того, що ми цю історію пам’ятаємо. Тільки тоді Українці будуть великим гордим народом.
      Разом зі слухачами відбулося обговорення проблем, які існують в районах.
       «Лобіювання добрих справ є ваше головне завдання», — побажав Г.Черниш на завершення своєї зустрічі з резервом на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення.
      Слухачі на першій сесії навчання отримали начально-методичні матеріали «Ефективно управляти» та «Рекомендації щодо підвищення ефективності управлінської роботи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування».

      Час оприлюднення з 29 лютого 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 28 лютого 2008р.

28 лютого 2008 р.

Екскурсія у ВЕРХОВНІЙ РАДІ

       27 лютого п.р. начальники організаційних відділів виконавчих апаратів районних, міських (міст обласного значення) відділів, які навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відвідали Верховну Раду України.

      

***

       Про підсумки роботи Інспекції державного технічного нагляду у 2007 році, а також основні напрями діяльності на 2008 рік — йшлося у виступі начальника інспекції державного технічного нагляду облдержадміністрації Василя Дорошка під час відкриття навчання начальників інспекцій державного технічного нагляду облдержадміністрації у районах та м. Чернігові. Протягом двох днів (28-29 лютого) 23 інспектори районних інспекцій області підвищуватимуть свій професійний рівень на семінарі: «Організація охорони праці на виробництві».

       Час оприлюднення з 28 лютого 2008 року
       Виконавець: Михеєнко О.А.
       конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 27 лютого 2008р.

27 лютого 2008 р.

Відбувся круглий стіл на вшанування видатного борця,письменника-дисидента Василя Стуса

       «Україна ще не вмерла і не помре якщо будуть такі люди як Василь Стус. Ми не ідеалізуємо його, а говоримо про нього як про справжнього українця, патріота своєї батьківщини. Необхідно увіковічнити пам’ять про цього великого українця створивши музей стусознавства. Там буде величезне поле для досліджень національно-визвольного руху і для істориків, філософів, мистецтвознавців » — підкреслила доцент Чернігівського державного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, кандидат історичних наук Демченко Тамара. 27 лютого вона разом із директором Центру, кандидатом історичних наук Володимиром Бойком проводили «круглий стіл» на тему: «Визначні сторінки історії українського національно-визвольного руху в XIX-XX ст.: визвольний та правозахисний рух в Україні в 60–80-ті XX ст.. Василь Стус», який відбувся в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів під час навчання резерву кадрів на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення.
       «На сьогодні існує брак авторитетів в умовах переоцінки цінностей, зміни ціннистних орієнтирів. Але вони мають бути у будь-які часи незалежно від часу, існуючої системи. Повертаючись у минуле ми знаходимо особистості які були справжніми героями в даному випадку ми говоримо про період дисидентсва, одним з найвизначніших представників якого є Василь Стус. Саме він є одним з найясравіших борців проти тогочасного, людиноненависницького комуністичного режиму. Тому нам треба пам’ятати цю людину яка все своє життя боролася за волю і врешті-решт ціною його боротьби стало його життя» — такий підсумковий висновок зробив Володимир Бойко.

ДОВІДКОВО:       Васииль Семенович Стус (*6 січня 1938 с. Рахнівка Гайсинського району Вінницької області — †4 вересня 1985, концтабір біля с. Кучино, Пермської області) — український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник. Один із найактивніших представників українського культурного руху 1960-х.
       Народився в селянській родині. 1939 батьки — Семен Дем’янович та Ірина Яківна — переселилися в місто Сталіно (нині Донецьк), аби уникнути примусової колективізації. Ще через рік (1940) забрали туди своїх дітей.
       Закінчивши середню школу зі срібною медаллю, Василь вступив на історико-літературний факультет педагогічного інституту м. Сталіно. Закінчивши 1959 навчання з червоним дипломом, три місяці вчителював в селі Таужне Кіровоградскої області, після чого два роки служив в армії. Під час навчання і служби став писати вірші. Тоді ж відкрив для себе німецьких поетів Ґете і Рільке; переклав близько сотні їх віршів. Ці переклади було згодом конфісковано і втрачено. 1959 опублікував свої перші вірші.
       По закінченню служби в збройних силах (1960) три роки працював редактором газети «Соціалістичний Донбас», після чого 1963 вступив до аспірантури Інституту літератури Академії наук УРСР у Києві. Того ж року опублікував добірку віршів.
       У вересні 1965 під час прем’єри фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» в Києві взяв участь в акції протесту проти арештів серед української інтелігенції, за що Стуса звільнили з інституту. Після цього заробляв на життя, працюючи на будівництві, в котельні, в конструкторському бюро. Водночас продовжував продуктивну творчу діяльність.
       1965 одружився з Валентиною Василівною Попелюх. 15 листопада 1966 у них народився син — нині літературознавець, дослідник творчості батька Дмитро Стус.
       Пропозицію Стуса опублікувати 1965 свою першу збірку віршів «Круговерть» відхилило видавництво. Незважаючи на позитивні відгуки рецензентів, було відхилено і його другу збірку — «Зимові дерева». Однак її опублікували в самвидаві, а пізніше вона потрапила до Бельгії й 1970 була видана в Брюсселі.
       У відкритих листах до Спілки письменників, Центрального Комітету Компартії, Верховної Ради Стус критикував панівну систему, що після відлиги стала повертатися до тоталітаризму, відновлення культу особи та порушення прав людини, протестував проти арештів у середовищі своїх колег. На початку 1970-х приєднався до групи захисту прав людини. Восени 1972 заарештований і засуджений на п’ять років примусової праці і три роки заслання за «антирадянську агітацію і пропаганду». Весь термін ув’язнення перебував у концтаборах Мордовії. Більшість віршів, що Стус писав у концтаборі, вилучалася і знищувалась, лише деякі потрапили на волю через листи до дружини.
       По закінченню строку в концтаборі Стуса 1977 вислали в Матросове Магаданської області, де він працював до 1979 на золотих копальнях.
       Повернувшись восени 1979 до Києва, приєднався до гельсинської групи захисту прав людини. Незважаючи на те, що його здоров’я було підірване, Стус заробляв на життя, працюючи робітником на заводі. В травні 1980 був знову заарештований і засуджений на 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Відмовився від призначеного йому адвоката Віктора Медведчука, намагаючись самому здійснити свій захист. За це Стуса вивели із зали суду і вирок йому зачитали без нього.       Стусові, що перебував у концтаборі в Кучино, заборонили бачитися з родиною. Однак його записи 1983 вдалося переправити на Захід. 1985 Стуса було висунуто на здобуття Нобелівської премії з літератури.
       28 серпня 1985 Стуса відправили в карцер. На знак протесту він оголосив голодування. В ніч 3 на 4 вересня він помер, можливо, від переохолодження. Його поховали на табірному цвинтарі. Прохання родини перевести тіло додому відхилили на тій підставі, що не вийшов термін ув’язнення.
       Життя після смерті       У листопаді 1989 поета разом із побратимами Юрієм Литвином і Олексою Тихим, що також загинули в таборі ВС-389/36 селища Кучино, перепоховали в Києві на Байковому кладовищі.
       1991 Стуса посмертно відзначено Шевченківською премією за збірку поезій «Дорога болю» (1990).
       Його твори видаються великими тиражами. Зокрема, опубліковано такі книги:•        «Вікна в запростір» (Київ, 1992),
•        «Золота красуня» (Київ, 1992),
•        «І край мене почує» (Київ, 1992),
•        «Феномен доби», написано у 1970-1971 рр. (Київ, 1993),
•        Твори в шости томах, дев’яти книгах (Львів, 1994—1994).
       За поезіями Стуса здійснено вистави: поетична композиція (1989, Львівський молодіжний театр), «Птах душі» (1993, київський мистецький колектив «Кін») та ін.
       Пам’яті Стуса присвячено документальний фільм «Просвітлої дороги свічка чорна» (1992, «Галичина-фільм»).
       У селі Рахнівка відкрито меморіальну дошку та пам’ятник поету.
       26 листопада 2005 Стусу посмертно наданно звання Героя України.
       Твори Стуса введено до шкільної програми з української літератури.
       Засновано премію імені Василя Стуса.

       Час оприлюднення з 27 лютого 2008 року
       Виконавець: Михеєнко О.А.
       конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 26 лютого 2008р.

26 лютого 2008 р.

Слухачі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відвідають Верховну Раду України

       Під час семінару «Організація діяльності місцевих рад у сучасних правових умовах», який розпочався сьогодні, 26 лютого, начальники організаційних відділів виконавчих апаратів районних, міських (міст обласного значення) рад не тільки навчатимуться в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, але й здійснять екскурсію – практичне заняття у вищому законодавчому органі України.
       Семінар передбачає розгляд ряду актуальних тем. Серед них питання організаційного забезпечення діяльності місцевих рад, правові аспекти діяльності органів місцевого самоврядування, діяльність органів місцевого самоврядування в сфері управління комунальною власністю територіальних громад.
       Слухачі також приймуть участь у круглому столі за участю представників відділу кадрової роботи та державної служби Головного управління юстиції, відділу по боротьбі з хабарництвом та корупцією УМВС України в Чернігівській області, де обговорюватимуться причини та умови, що призводять до порушення антикорупційного законодавства та заходи з їх усунення, розглядатимуться основні види правопорушень у діяльності посадових осіб місцевого самоврядування.
       Наприкінці навчання відбудеться тематична зустріч, де аналізуватимуться підсумки організаційної роботи місцевих рад за 2007 рік, слухачі обмінюватимуться досвідом роботи в своїй районній раді.

       Час оприлюднення з 26 лютого 2008 року
       Виконавець: Михеєнко О.А.
       конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 25 лютого 2008р.

25 лютого 2008 р.

       «Чоловіків треба берегти! Але це не відміняє реалізації державної політики рівності жінок і чоловіків», – наголосила заступник декана історичного факультету Чернігівського державного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук, доцент, голова Чернігівської міської громадської організації «Центр ґендерних ініціатив» Лариса Юда під час виступу щодо ґендерної політики в органах державної влади. Цій темі було присвячено перше заняття слухачів,які розпочали навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації резервістів на посади заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення. Протягом тижня вони розглядатимуть основи державного управління, та правові аспекти, що регулюють діяльність місцевих органів влади.
      Під час першої сесії слухачі обговорять питання, що стосуються конституційних засад державного управління і державної служби та нормативно-правових актів, які регламентують державне управління.
      Актуальним та цікавим для даної групи слухачів має бути конверсаторіум з теми: «Структура та компетенція органів державного управління на території. Взаємодія органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Делеговані повноваження».
      Під час круглого столу з теми: «Визначні сторінки історії українського національно-визвольного руху в XIX-XX ст.: визвольний та правозахисний рух в Україні в 60–80-ті XX ст., Василь Стус» заплановано перегляд фільму «Від хрущовської «відлиги» до «Празької весни».
      Програмою передбачено ознайомлення слухачів з етико-психологічними особливостями роботи державних службовців та розгляд інших питань, що є наразі актуальними.

Новини за 22 лютого 2008р.

22 лютого 2008 р.

 

«Плата за невдалу спробу побудовиукраїнської держави буде страшна. Треба перемагати» – так заявив директорІнститут трансформації суспільства Олег Соскін під час презентації створенняЧернігівського центру євроатлантичної інтеграції. Проходила вона 22 лютого заініціативою зазначеної організації, а також  Національного центру з питань євроатлантичноїінтеграції, Громадської ліги Україна – НАТО та за сприяння Міністерствазакордонних справ в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.Його директор, Володимир Бойко підкреслив – нормально, коли кожному суспільствііснують різні точки зору, однак будь-яка з них має бути обґрунтованою,спиратися на знання, а для цього треба ліквідувати дефіцит інформації щодоєвроатлантичної інтеграції. Це не нова робота для закладу, вже накопиченийпевний досвід, тому Центр за підтримки влади і громадськості, сподівається наїї поширення.

«Я особисто займаюсьстратегією і тактикою інформування громадськості щодо євроатлантичного курсу,координуванням зусиль органів виконавчої влади з питань взаємодії з НАТО. Центр,який створюється тут в Чернігові, має на меті не пропаганду та агітацію, а маєнадавати правдиву інформацію, голі факти без антуражу стосовно діяльності Північноатлантичногоальянсу», — наголосив завідувач відділу інформаційної політики у сферієвроатлантичної інтеграції України Національного центру з питаньєвроатлантичної інтеграції України Володимир Фурашевпід час свого виступу.

Він коротко розповів просучасну державну підтримку процесів євроатлантичної інтеграції, зазначивши – тепердержава всіляко прагне підтримати просвітницьку роботу, виділяються певні коштина програми інформування громадськості щодо європейської та євроатлантичноїінтеграції, хоча їх і замало, але процес дещо зрушив з місця і це єнеобхідністю сьогодення. Саме держава, за підтримки громадських організацій,має реалізовувати інтеграційну політику. Але не треба забувати державним мужам— кожний має особисто приймати рішення чи вступати Україні в НАТО чи ні.

«Не можна бути позацивілізаційними, розвиненими системами, треба жити сучасним і планувати майбутнєвиходячи з минулого — це базові складові стратегічного управління в кожнійрозвиненій країні. Треба приєднуватися до світових організацій колективноїбезпеки якою є НАТО. Північноатлантичний альянс — це міжнародна організація, ане наддержава, причому європейська система безпеки та євроатлантична є єдинимцілим» — зазначив під час свого виступу директор Інституту трансформаціїсуспільства, професор, завідувач кафедри міжнародної економіки тапідприємництва Національної академії управління Олег Соскін.

За словами Олега Соскіна заразрозгортається боротьба між двома світами Європою та Сходом, а Україназнаходиться в центрі. На думку доповідача, саме євроатлантична модель розвиткудля нашої країни є найприйнятнішою. Перспективи вступу України в Альянсочевидні — крім міжнародної безпеки Україна зможе економити свої гроші навійськове утримання, причому значно підвищиться обороноздатність країни.Професор Соскін, відповідаючи на питання про соціальний вимір вступу до НАТО,підкреслив, що самі стандарти життя громадян в країнах Північноатлантичногоальянсу вимагають у кандидатів на вступ радикального збільшення зарплат іпенсій. Тому необхідність створення Центрів євроатлантичної інтеграції вУкраїні є великою, вони мають проводити системно інформаційно-просвітницькуроботу. Координатором діяльності Центру євроатлантичної інтеграції наЧернігівщині буде Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікаціїкадрів».

Також директор Інститутутрансформації суспільства презентував книгу редактором якої він є «Партнерствозаради безпеки: досвід країн НАТО та українська перспектива?». Вона, по суті, єенциклопедією щодо питань євроатлантичної безпеки та містить вичерпнуінформацію. Також він ознайомив учасників презентації з сайтом «Мій вибір НАТО» тапрограму навчання «Європейська та євроатлантична інтеграції». «Це все разом маєпролити світло на надзвичайну актуальність порушеного питання членства Українив НАТО. Вони надають вичерпну інформацію щодо діяльності Північноатлантичногоальянсу» — підсумував Олег Соскін.

Після завершенняпрезентації представники навчальних закладів міста отримали видання зєвроатлантичної інтеграції.

 

 

 

Часоприлюднення з 22 лютого 2008 року

Виконавець:Михеєнко О.А.

конт. тел.:(8-0462)77-43-12

Новини за 21 лютого 2008р.

21 лютого 2008 р.

 

Завершено перший з серії семінарів «Роль органів місцевого самоврядуваннящодо контролю за станом торгівельного і побутового обслуговування населення тазахисту прав споживачів», що 2008 р. заплановані для сільських голів в Центріперепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

За численними проханнями в останній день навчання голови територіальнихгромад отримали компакт-диски, де вміщено збірники та посібники щодо управлінняземельними ресурсами, вчинення окремих видів нотаріальних дій в органахмісцевого самоврядування, податкового регулювання, тендерних процедур,бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, протидії корупції,оренди комунального майна, стратегічного планування на місцевому рівні. Цятрадиційна форма роботи закладу спрямована на виконання дорадчої функції Центруяк методичного закладу для місцевих органів влади.

За бажанням слухачі також отримали популярні та науково-публіцистичніматеріали: збірники, журнали, буклети з інформацією щодо європейської таєвроатлантичної інтеграції України — це стало можливим завдяки надходженнямлітератури від Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції та Інститутутрансформації суспільства. Виданні покликаніпоповнити фонди сільських бібліотек, шкіл, а також виставлятимуться в сільськихрадах для загального ознайомлення.

***

 

«Требажити не лише сьогоднішнім днем а також і наперспективу. Сьогодні інвестор приходить у кожнийнаселений пункт району і органам влади необхідно навчитися співпрацювати зними»наголосивголова Борзнянської райдержадміністрації Володимир Бикович. З такою рекомендацією21 лютого 2008 р. він звернувся докерівників територіальних громад Борзнянщини навідкритті виїзного семінару-тренінгу «Створення стратегічного плану розвиткутериторіальної громади», якийорганізував Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікаціїкадрів.

Під час навчання, яке проводили депутат Чернігівської обласної ради,віце-президент Всеукраїнської асоціації фахівців із залучення інвестицій Валерій Кокоть та заступник начальника управлінняінвестицій і туризму Чернігівської міської ради Денис Дьомін, були розглянуті методології стратегічного плануванняекономічного розвитку територіальної громади. Вони успішно використовується вкраїнах Східної Європи та України. Учасники тренінгу проаналізували шляхи їхзастосування органами місцевого самоврядування району.

Наприкінці зустрічі заступник директора Центру Тамара Куприяненкопрезентувала нове видання Центру – навчально-методичний посібник Ніни Давиденко «Вчинення окремихвидів нотаріальних дій в органах місцевого самоврядування».

 

 

 

Часоприлюднення з 21 лютого 2008 р.

Виконавець:Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 20 лютого 2008р.

20 лютого 2008 р.

 

22 лютого 2008 р. Центрі перепідготовкита підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органівмісцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організаційвідбудеться зустріч з директором Інституту трансформації суспільстваО.І. Соскіним та презентація ідеї створення навчально-наукових центрівєвроатлантичної інтеграції.

Запрошуємо представників навчальнихзакладів Чернігова, сфери культури, громадських організацій, журналістів.

Почато – об 11 годині.

Місце – аудиторія № 3.

Орієнтована тривалість заходу: 1 – 1,5години.

Після завершення зустрічі навчальнізаклади зможуть отримати комплекти видань Національного центру з питаньєвроатлантичної інтеграції.

 

 

Часоприлюднення з 20лютого 2008 року

Виконавець:Михеєнко О.А.

конт. тел.: (8-0462)77-43-12

Новини за 19 лютого 2008р.

19 лютого 2008 р.

 

 

«Як працювати з системою«Картка», які її можливості та практичне використання?» — ці та інші питання вивчатимутьпротягом двох днів з 19 по 20 лютого спеціалісти райдержадміністрацій підчас семінару  «Робота з системою «Картка»в органах влади», відкриття якого відбулося сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовкита підвищення кваліфікації кадрів.

Активне запровадженняцієї системи обліку спрямовано на:

·                    поліпшення облікуданих, що стосуються державних службовців;

·                    удосконалення схеми збиранняінформації про стан кадровогозабезпечення державної служби;

·                    впровадження інформаційно-аналітичних засобів в усіхланках державної служби;

·                    удосконалення системи навчаннядержавних службовців на основі дистанційного навчання;

·                    реалізація контрольно-аналітичнихпроцедур щодо забезпечення державної служби;

·                    проведення системних досліджень процесів в кадровій роботіта з питань державної служби в Україні.

Навчання в Центрі проводятьпрацівники управління державної служби Головного управління державної службиУкраїни в Чернігівській області та відділу соціального інспектуванняЧернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, якіроз’яснюватимуть слухачам механізми роботи з системою «Картка» починаючи від їївстановлення і завершуючи її використанням в роботі (заплановано навчання вкомп’ютерному класі). Завчаються слухачі за допомогою сучасних технічнихзасобів – комп’ютерної техніки та мультимедійної дошки.

 

***

 

Три дні, починаючи з 19лютого, 28 сільських  голів майже з усіхрайонів області навчатимуться в Центрі за програмою семінару «Роль органівмісцевого самоврядування  щодо контролюза станом торгівельного і побутового обслуговування населення та захисту правспоживачів».

Керівники територіальнихгромад вивчатимуть правові аспекти в діяльності органів місцевогосамоврядування, повноваження в галузі торговельного, побутового обслуговування,захисту прав споживачів, зупиняться на правових аспектах застосуваннязаконодавства щодо захисту прав споживачів, заходах з підвищення якості послугщо надаються, процедурі видачі дозволів на окремі види підприємницькоїдіяльності.

Тобто йдеться про широкий спектр питань, якіпостають перед сільськими головами в територіальній громаді та потребуютьнагального вирішення в умовах. В рамках семінару відбудеться низка тематичнихзустрічей, одна з яких «Україна на шляху до СОТ». Перед слухачами виступитьначальник управління харчової та переробної промисловості Григорій Панченко. Слухачітакож переглянуть фільм науково-пізнавальний фільм «Україна і СОТ: аграрніаспекти».

 

 

 

 

 

 

 

Часоприлюднення з 19 лютого 2008 року

Виконавець:Михеєнко О.А.

конт. тел.:(8-0462)77-43-12

Новини за 18 лютого 2008р.

 

18 лютого 2008 р.

 

 

3580 примірниками збагатилися бібліотечні фонди Чернігівському центру перепідготовки тапідвищення кваліфікації кадрів. Це новалітература євроатлантичного напряму. Це стало можливим завдяки Національному центру з питаньєвроатлантичної інтеграції за сприяння Інституту трансформації суспільства.

Видання розраховані напрацівників органів державної влади, вітчизняних та зарубіжних політиків, науковців,викладачів, студентів вузів, журналістів, всіх тих хто цікавиться проблемамиєвроатлантичної інтеграції України та широку громадськість.

Серед переданоїлітератури заслуговує на увагу енциклопедичний довідник «Історія, теорія іпрактика європейської та євроатлантичної інтеграції України» — за редакцієюВ.Д. Бакуменка та С.О. Телешуна. У ньому системно та повно аналізується веськомплекс питань вступу України до ЄС та НАТО.

Варто відзначити такікниги як «Украина и Россия на пути к демократии: особенности переходногопериода» та «Адміністративно-територіальна реформа в Україні: оптимальнамодель» — за редакцією директора Інституту трансформації суспільства О.И.Соскіна.Також отримані збірники науково-аналітичних матеріалів з серії: «Дослідження ірозробки у сфері євроатлантичної інтеграції України» — за загальною редакцією головинаціонального центру з питань євроатлантичної інтеграції, академіка НАНУкраїни, доктора технічних наук В.П. Горбуліна.

Поважне місце займають урозмаїтті видань збірники наукових праць «Актуальні проблеми державногоуправління процесами європейської та євроатлантичної інтеграції» (Випуск 15),науково-інформаційний збірник «Концептуальні підходи до членства в НАТО: досвіддержав-членів Альянсу» (Випуск 11). За його ж редакцією представленонауково-методологічні посібники з серії: «Формування і реалізація державноїполітики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України» серед них слідзгадати «Основи інформаційної безпеки та захисту інформації у контекстієвроатлантичної інтеграції України», що містить в собі достатньо ґрунтовнуінформацію щодо НАТО.

Цікавою є велика серіянауково-популярних брошур про діяльність НАТО видані спільними зусиллями   Національного центру з питань євроатлантичноїінтеграції, товариства «Знання» та науково-дослідним центром правовоїінформатики Академії правових наук України.

Також переданоінформаційно-аналітичні журнали «Україна-НАТО» Національного центру з питаньєвроатлантичної інтеграції України за 2006-2007 роки.

Отримано ряд буклетів натему: «Україна-НАТО: перспективи і можливості» та «Хронологія відносинУкраїна-НАТО».

Загалом літературапоповнить фонди бібліотеки Центру та буде роздана слухачам з метою поширенняоб’єктивної інформації про діяльність Північноатлантичного альянсу.

 

 

 

 

 

Час оприлюднення з 18 лютого 2008 року

Виконавець: Михеєнко О. А.

конт. тел.: (8-0462)77-43-12