Новини за 5 березня 2008р.

05 березня 2008 р.

      Військовослужбовці Чернігівщини і надалі перенавчатимуться за кошти НАТО. Це стало можливим завдяки тому, що Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів вже вдруге став переможцем тендеру, проведеного в рамках програми «НАТО-Україна з перепідготовки колишніх військовослужбовців». Зазначена програма діє ще з 2000 року та передбачає допомогу у перенавчанні та перекваліфікації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку зі Збройних Сил України та сприяння їх подальшій адаптації до цивільного життя.
      Серед інших міст Чернігів обрано недаремно, оскільки проблема працевлаштування колишніх військових і на сьогоднішній день є досить гострою.
      Центр вже має значний досвід реалізації подібного роду навчальних програм. Зокрема, на замовлення Національного координаційного центру адаптації військовослужбовців ще в 2004 р. заклад проводив навчання за курсами «Підприємництво та управління бізнесом», «Основи комп’ютерної грамотності», «Комп’ютерні технології у бухгалтерії». 2005 р. розпочалася робота за програмами навчально-тренінгової компанії «Бізнес-Лінк» («Підготовка офіцерів до керівних посад в бізнесі», «Маркетинг та продажі») в рамках угоди з Координатором проектів ОБСЄ в Україні стосовно здійснення проекту «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям Збройних Сил». 2006 р. Центр став безпосереднім його виконавцем згідно угоди з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та реалізував власну програму «Керівник в структурі малого бізнесу».
      Робота з навчання колишніх військовослужбовців активно продовжувалась у 2007 р. Зокрема, як один з переможців тендеру в рамках програми «НАТО-Україна» з перепідготовки військовослужбовців Центр провів навчання за програмами двох навчальних курсів: «Керівник в структурі малого бізнесу» (5 червня-4 липня 2007 р.), «Маркетинг та менеджмент продажу» (26 вересня-7 листопада 2007 р.), а також продовжив співпрацю з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.
      Цьогорічне навчання колишніх військовослужбовців матиме свої особливості. Зокрема, вже на 2 квітня заплановано відкриття нового курсу «Економіка та управління виробництвом». Курс розраховано на два з половиною місяці. Під час навчання слухачі оволодіватимуть навичками оцінки й управління підприємницькою діяльністю, розподілу повноважень та контролю на підприємстві, визначення каналів збуту виготовленої продукції, візьмуть участь у практичному занятті на одному з підприємств міста.
      Також реалізуватиметься вже традиційний курс «Керівник в структурі малого бізнесу», який став досить популярним серед військових, оскільки дає їм можливість сповна розкрити свої здібності у різних сферах діяльності.
      Учасниками програми зможуть стати не лише жителі обласного центру, але й представники районів області.
      Окрім власне навчання, обов’язковою умовою співпраці з програмою «НАТО-Україна з перепідготовки колишніх військовослужбовців» є наступне сприяння працевлаштуванню слухачів курсу.
      До речі, з досвіду минулих років, завдяки організації Центром ярмарок вакансій спільно з Чернігівським обласним центром зайнятості, співробітництва з провідними підприємствами міста приблизно 70% колишніх військовослужбовців, що пройшли навчання в Чернігівському центрі знайшли собі нову роботу. Робота зі сприяння працевлаштуванню слухачів буде продовжена і в поточному році.

      Час оприлюднення з 5 березня 2008 року
      конт. тел.: (8-04622)77-43-12